Αμφίπολη Σερρών: Φρενίτιδα για τον τάφο του Αλέξανδρου

Στην Αμφίπολη Σερρών στρέφεται το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων διεθνών ΜΜΕ που αναρωτιούνται μήπως τελικά βρίσκεται εκεί ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι φήμες ότι μπορεί να επίκειται μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη φούντωσαν όταν πριν από έναν χρόνο η αρχαιολογική σκαπάνη άρχισε να φέρνει στο φως έναν ταφικό περίβολο.
«Προς το παρόν σκάβουμε τον περίβολο. Δεν έχουμε φτάσει στο εσωτερικό, δεν ξέρουμε καν τι θα βρούμε μέσα και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να πούμε τίποτε απολύτως για το ποιοι ήταν θαμμένοι εκεί», δήλωσε στα «ΝΕΑ» η επικεφαλής της ΚΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη. «Πρόκειται για ένα μοναδικό εύρημα, για έναν μαρμάρινο περίβολο ύψους 3 μ., που χρονολογείται την περίοδο 325-300 π.Χ., σε μια εποχή με πολλά σημαντικά γεγονότα στην περιοχή», ανέφερε η κυρία Περιστέρη για το μνημείο, με διάμετρο 160 μ. και περίμετρο 500 μ., που εν μέρει έχει χάσει το υλικό του.
Οσο κι αν είναι αβέβαιο το ποιος έχει ταφεί στο εσωτερικό του περιβόλου, εκτιμάται ότι συνδέεται με το μνημείο-σύμβολο του Νομού Σερρών, τον Λέοντα της Αμφίπολης, καθώς πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι βρισκόταν στην κορυφή του εντυπωσιακού περιβόλου που άρχισε να ανασκάπτεται πέρυσι.

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ, ΤΑΦΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!