Αληθινό όπλο φτιαγμένο από… Lego

Σάλο οργισμένων αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο ίντερνετ αμερικανική εταιρεία όπλων που κατασκεύασε ένα πιστόλι που παραπέμπει σε παιδικό παιχνίδι. Το αληθινό όπλο μοιάζει να είναι φτιαγμένο από τουβλάκια Lego.

Η εταιρεία Culper Precision δήλωσε ότι το προσαρμοσμένο όπλο Glock, που ονομάζεται Block19, σχεδιάστηκε για να «αναδείξει την καθαρή απόλαυση των αθλημάτων σκοποβολής».

Ωστόσο, η κατασκευάστρια παιχνιδιών Lego από τη Δανία έγραψε στην αμερικανική εταιρεία, ζητώντας να σταματήσει άμεσα να παράγει το όπλο, το οποίο καλύπτεται με τουβλάκια Lego. Διαδηλωτές για τον έλεγχο των όπλων χαρακτήρισαν το πιστόλι ως ανεύθυνο και επικίνδυνο.

Η Σάνον Γουάτς, της ομάδας εκστρατείας Everytown for Gun Safety, επέκρινε επίσης την εταιρεία όπλων, η οποία εδρεύει στη Γιούτα, λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος τα παιδιά να «οδηγηθούν στη χρήση όπλων».

Η Culper Precision δήλωσε ότι δημιούργησε το Block19 σε μια προσπάθεια να δείξει ότι τα όπλα είναι «για όλους» και ότι «η κατοχή και χρήση πυροβόλων όπλων με υπευθυνότητα είναι μια πραγματικά απολαυστική δραστηριότητα»

Η δημοσίευση της  Culper Precision:


Πρόσθεσε ότι το μπορεί να αγοραστεί μόνο από όσους έχουν νόμιμη άδεια οπλοκατοχής. Ο πρόεδρος της εταιρείας δήλωσε στην Washington Post ότι μετά από συζητήσεις με δικηγόρο αποφάσισε να συμμορφωθεί με το αίτημα της Lego.

Το όπλο φαίνεται ότι έχει αφαιρεθεί έκτοτε από τον ιστότοπο του κατασκευαστή όπλων. Στις ΗΠΑ είναι παράνομη η κατασκευή παιχνιδιών που μοιάζουν ακριβώς με πραγματικά όπλα, αλλά οι νόμοι δεν εμποδίζουν ρητά τους κατασκευαστές να φτιάξουν ένα όπλο που μοιάζει με παιχνίδι.

Τα ατυχήματα που αφορούν παιδιά και πυροβόλα όπλα αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πάνω από 140 άτομα σκοτώθηκαν σε τέτοια περιστατικά που σχετίζονται με όπλα μόνο πέρυσι.

Πηγή: BBC

ΚΟΣΜΟΣ, ΟΠΛΟ, ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ LEGO


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]