Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές τον τάφο του Καρλ Μαρξ

Στόχος βανδαλισμού έγινε ο τάφος του Καρλ Μαρξ στο Λονδίνο.

Όπως ανακοίνωσε το κοιμητήριο Χάιγκεϊτ, όπου είναι ενταφιασμένος ο θεωρητικός του κομμουνισμού, ο άγνωστος δράστης φαίνεται πως χτύπησε με σφυρί την επιτύμβια πλάκα όπου είναι χαραγμένα τα ονόματα του Μαρξ, της συζύγου του και συγγενών τους.

Η πλάκα αποτελούσε μέρος του αρχικού τάφου, όπου αρχικά ενταφιάστηκε η σύζυγος του γερμανού οικονομολόγου το 1881 και στην συνέχεια και ο ίδιος ο Μαρξ, το 1883.

Ο τάφος του Μαρξ συγκαταλέγεται στον κατάλογο των ιστορικών μνημείων που βρίσκονται υπό προστασία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το νεκροταφείο του Χάιγκεϊτ διαβεβαίωσε πως θα επισκευάσει τον πλάκα στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Το μνημείο στον Μαρξ προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Κατά τον 20ο αιώνα αναβαθμίστηκε και πλέον περιλαμβάνει προτομή του και αναγραφή με το περίφημο απόφθεγμά του «εργάτες όλου του κόσμου ενωθείτε».

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΓΝΩΣΤΟΙ, ΜΑΡΞ, ΦΘΟΡΕΣ, ΤΑΦΟ, ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!