aγγλία-μια-7χρονη-εκτόξευσε-αυτοσχέδιο-890423
ΚΟΣΜΟΣ | 31.03.2021 | 07:30

Aγγλία: Μια 7χρονη εκτόξευσε αυτοσχέδιο πύραυλο από το σπίτι της

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την περιόδο του lockdown η 7χρονη Ελίζαμπεθ από το Λέστερ αποφάσισε να φτιάξει έναν αυτοσχέδιο πύραυλο, τον οποίο και εκτόξευσε έξω από το σπίτι της.

Η φήμη της 7χρονης στο ίντερνετ προσέλκυσε μεταξύ άλλων το ενδιαφέρον της εταιρίας Astrobotic, που προσφέρθηκε να πάει το αυτοκόλλητό της στο YouTube στη Σελήνη με την αποστολή Peregrine.

Η Astrobotic Technology είναι μια αμερικανική ιδιωτική εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία διαστημικής ρομποτικής για σεληνιακές και πλανητικές αποστολές.

«Νιώθω συναρπαστικά που είμαι μητέρα μιας κόρης σε αυτή τη φάση. Μιας κόρης τόσο ενθουσιασμένης με το διάστημα», είπε η μητέρα της Ελίζαμπεθ.

Νικολέτα Αρκολάκη

Η Νικολέτα Αρκολάκη έχει μεγάλη εμπειρία στη ροή ειδήσεων και ασχολείται εργασιακά και θέματα προσλήψεων. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.