Αφγανιστάν: Καταγγελίες για καταπάτηση δικαιωμάτων φτάνουν στον ΟΗΕ- Διαταγή για παραμονή των γυναικών στα σπίτια τους

Στο Αφγανιστάν μετά και την κατάληψη της Καμπούλ από του Ταλιμπάν οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Ο ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε η Ανώτατη Επίτροπος, λαμβάνει συνεχώς αναφορές πολιτών από το Αφγανιστάν για στρατολόγηση παιδιών και εκτελέσεις Αφγανών πολιτών με συνοπτικές διαδικασίες.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν χθες ότι οι εργαζόμενες γυναίκες στο Αφγανιστάν έχουν λάβει εντολή να μείνουν στα σπίτια τους προσωρινά. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι αυτό γίνεται διότι οι στρατιώτες τους δεν έχουν μάθει να τις διαχειρίζονται. Επιπλέον, τόνισε ότι είναι ένα προσωρινό μέτρο αυτό μέχρι να τεθούν τα σωστά συστήματα για την ασφάλεια τους.

Η Ανώτατη Επίτροπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μισέλ Μπασελέ δήλωσε την Τρίτη ότι το ζήτημα της μεταχείρισης των γυναικών αποτελεί «κόκκινη γραμμή». Οι Ταλιμπάν φαίνεται ότι στα λόγια είναι πιο διαλλακτικοί σε σχέση με την τελευταία φορά που ήρθαν στην εξουσία.

Ωστόσο, ο ΟΗΕ αναφέρει ότι έχουν φτάσει καταγγελίες στα χέρια του όπου καταπατούνται στο Αφγανιστάν ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς κάνουν λόγο για επιστράτευση ανηλίκων και για εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΤΑΛΙΜΠΑΝ, ΟΗΕ, VIDEO, ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]