Βουλευτής έκανε ερώτηση για τον αετό της ΑΕΚ - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
26
Νοέμβριος
Back

Βουλευτής έκανε ερώτηση για τον αετό της ΑΕΚ

Στις 29 Οκτωβρίου η ΑΕΚ είχε ανακοινώσει επίσημα πως από τη στιγμή που θα μπει στο νέο της γήπεδο, την «Αγιά Σοφιά» στη Νέα Φιλαδέλφεια, ότι σε κάθε εντός έδρας αγώνα στον ουρανό του γηπέδου θα πετάει ο Οδυσσέας! Ένας αετός, με την ομάδα να έχει έμβλημα τον δικέφαλο, που θα δίνει έναν διαφορετικό τόνο σε κάθε αναμέτρηση.

Ο Βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κρίτων Αρσένης εξέφρασε την αντίθεση του καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη βουλή με θέμα «Παράνομο show με απειλούμενο είδος αετού ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ» με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πολιτική κόντρα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμοιρά.

Ο υφυπουργός, απαντώντας στην ερώτηση, αναφέρθηκε στη δυνατότητα που έχουν οι δήμοι να δίδουν άδεια συμμετοχής άγριων ζώων σε εκδηλώσεις.

Ο νόμος 4830/2021 απαγορεύει τη συμμετοχή κάθε ζώου σε θεάματα και παραστάσεις είπε ο κ. Αμυράς, σημείωσε ωστόσο, ότι το άρθρο 23 του ιδίου νόμου αναφέρει ότι εκδήλωση με συμμετοχή ζώου ή ζώων αδειοδοτείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου, όπου θα εκτελεστεί η εκδήλωση. Προβλέπει επίσης ότι ο επιβλέπων κτηνίατρος συντάσσει εκθέσεις για την ευζωία του ζώου, πριν και μετά την εκδήλωση.

Όπως γίνεται κατανοητό, είπε ο κ. Αμυράς, η ΠΑΕ ΑΕΚ οφείλει να υποβάλλει αίτημα στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, με την έκθεση του επιβλέποντος του κτηνιάτρου και με την επισύναψη των σχετικών δικαιολογητικών, νόμιμης κατοχής, διακίνησης του ζώου. Την απόφαση θα λάβει ο δήμος, αλλά σε περίπτωση που ανακύψουν προβλήματα νομικά ή άλλης φύσης, τα αρμόδια υπουργεία θα επιληφθούν είπε ο κ. Αμυράς, τονίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παράνομη χρήση ειδών άγριας ζωής».

Αρσένης: «Να κάνει εκδήλωση με δελφίνια το Δελφινάριο;»

Την έκπληξή του για την «ερμηνεία» που έδωσε ο υφυπουργός στο νόμο, εξέφρασε ο κ. Αρσένης. Εμείς διαβάζουμε στο άρθρο 23 ότι απαγορεύεται η χρήση ζώων σε θεάματα. Με την ερμηνεία σας, αύριο θα μπορεί και το Δελφινάριο να κάνει εκδήλωση με δελφίνια που απαγορεύεται, εάν πάρει άδεια από τον δήμο; αναρωτήθηκε ο κ. Αρσένης εκτιμώντας ότι αυτό αλλάζει την νομολογία.

Ανταπαντώντας, ο κ. Αμυράς είπε ότι τα θεάματα και παραστάσεις με άγρια ζώα απαγορεύονται. Τελεία και παύλα. Ούτε σε δελφινάρια. Δεν θα πάμε πίσω. Λέει όμως ο νόμος ότι για εκδήλωση, που έχει ενδεχομένως κοινωνικό ή άλλο ενδιαφέρον, θα το κρίνει το δημοτικό συμβούλιο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!