Super League: Άνετος στην Τρίπολη και ξανά κορυφή ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα και εμφατικά από την Τρίπολη. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-0 του Αστέρα ΑΚΤΟR στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και πάτησαν στην κορυφή. Γκαρθία (2′), Ταρέμι (27′) και Μαρτίνς (59′) τα γκολ των ερυθρόλευκων, με τον Ποντένσε να βρίσκεται μέσα σε όλα τα γκολ.
Το ματς
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και μπήκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Από κόρνερ του Ποντένσε από δεξιά και αφού η μπάλα έμεινε ζωντανή στην περιοχή, η μπάλα έπεσε μπροστά στον Ντάνι Γκαρθία που πλάσαρε από τις παρυφές της μεγάλης περιοχής με το δεξί για το 1-0.
Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι και να απειλούν την εστία των Αρκάδων. Στο 8′ ο Ποντένσε εκτέλεσε όμορφα το φάουλ από τα δεξιά, ο Ταρέμι έκανε τη γυριστή κεφαλιά με τον Έλληνα τερματοφύλακα να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να διώχνει. Οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να γίνουν επικίνδυνοι κυρίως από τα δεξιά, ενώ είχε και κάποιες τελικές εκτός περιοχής.
Στο 27ο λεπτό έκανε την δουλειά του ακόμη πιο εύκολη. Ο Μεχντί Ταρέμι έπαιξε το ένα-δύο με τον Ποντένσε και σούταρε εντός περιοχής με το δεξί, η μπάλα κόντραρε στον Σίπτσιτς και αιφνιδίασε τον Τσιντώτα. Η πρώτη τελική του Αστέρα AKTOR έγινε πραγματικότητα στο 30′ με σουτ του Μίτροβιτς εκτός περιοχής. Στο 37′ μία κεφαλιά του Ταρέμι εκτός περιοχής έφυγε άουτ.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά και το δεύτερο μέρος. Στο 51′ ο Έσε τροφοδότησε τον Κοστίνια στα δεξιά, έκανε την κίνηση στην περιοχή, πήρε ξανά την μπάλα από τον Πορτογάλο και εκτέλεσε με τη μία, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες κλείδωσαν το τρίποντο.
Ο Ταρέμι με κεφαλιά βρήκε τον Ποντένσε, ο οποίος από τα αριστερά αρχικά ντρίμπλαρε τον Δεληγιαννίδη, μετά ξεφορτώθηκε και τον Αλάγκμπε για να βρει τον Ταρέμι. Ο Ιρανός τροφοδότησε τον Μαρτίνς, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Το ύψος του σκορ έδωσε τη δυνατότητα στον Μεντιλίμπαρ για rotation, με τον Κλέιτον να κάνει ντεμπούτο, ενώ ο Λουίζ να καταγράφει τη δεύτερη συμμετοχή του.
Στο 73ο λεπτό ο Ρέτσος είχε καλή στιγμή, ωστόσο ο Τσιντώντας φώναξε παρών. Στο 77′ ήταν σειρά του Κλέιτον να απειλήσει, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να είναι ιδιαίτερα δραστήριος και να προσπαθεί να βάλει και εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Μάλιστα, ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες τελικές. Το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει μία άνετη νίκη.
ΑΣΤΕΡΑΣ AKTOR: Τσιντώτας, Σίπτσιτς, Καστάνο, Πομόνης, Δεληγιαννίδης, Αλάγκμπε (78′ Γιαμπλόνσκι), Γκονζάλες (61′ Τσίκο), Μεντιέτα (61′ Μπαρτόλο), Τζοακίνι (70′ Οκό), Μίτροβιτς (61′ Κετού), Εμμανουηλίδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος (76′ Καλογερόπουλος), Μπιανκόν, Μπρούνο, Γκαρθία, Έσε (64′ Μουζακίτης), Νασιμέντο, Μαρτίνς (64′ Λουίζ), Ποντένσε (75′ Γιαζίτζι), Ταρέμι (64′ Κλέιτον)
Η βαθμολογία

Προτεινόμενα άρθρα
26.05.2026 | 09:56
26.05.2026 | 07:19
26.05.2026 | 07:12






