Δ. Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας: Απέλυσε τρεις συμβασιούχους -Καταγγελία ΔΑΣ-ΟΤΑ

Η δημοτική αρχή Ν. Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε να μην ανανεώσει την σύμβαση σε 3 παρατασιούχους με την αιτιολογία ότι δούλευαν στο πράσινο. Όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ν. Φιλαδέλφειας «η δημοτική αρχή στέλνει στην ανεργία 3 εργαζόμενους  καταστρατηγώντας την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ζητούσε την μετατροπή όλων των συμβάσεων όλων των εργαζομένων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η δημοτική αρχή προετρεξε να δώσει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στη κυβέρνηση ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένας προβληματισμός και σε επίπεδο ΚΕΔΕ για το ποιους συμβασιούχους αφορά η τροπολογία». «Δεν είναι δυνατόν», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ ΝΦΧ, «από την μια να κατηγορείς την κυβέρνηση ότι η τροπολογία φέρει απολύσεις και από την άλλη να τρέχεις πρώτος να απολύεις εργαζόμενους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (5/7/2017) η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των 3 συναδέλφων συμβασιούχων παρατασιούχων στο πράσινο με την αυθαίρετη δικαιολογία ότι δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της πρόσφατης τροπολογίας της κυβέρνησης. Η δημοτική αρχή στέλνει στην ανεργία 3 εργαζόμενους καταστρατηγώντας την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητούσε την μετατροπή ΟΛΩΝ των συμβάσεων ΟΛΩΝ των εργαζομενων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Η Δημοτική Αρχή προέτρεξε να δώσει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στην κυβέρνηση παρότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας προβληματισμός και σε επίπεδο ΚΕΔΕ για το ποιούς εργαζόμενους συμβασιούχους αφορά η τροπολογία..

Δεν είναι δυνατόν απο την μιά (και σωστά) να κατηγορείς στις ομιλίες ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης φέρνει απολύσεις και απο την άλλη να τρέχεις πρώτος να απολύεις εργαζόμενους.

ΖΗΤΑΜΕ

Να παρθεί πίσω η απόφαση των απολύσεων

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ


Αφήστε μια απάντηση