τσίπρας-πρέπει-να-βρεθεί-βέλτιστη-λύ-32064
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.06.2017 | 12:54

Τσίπρας: «Πρέπει να βρεθεί βέλτιστη λύση για τους συμβασιούχους»

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Πρέπει να βρεθεί η βέλτιστη λύση για τους συμβασιούχους και να τελειώσει η κατάσταση ομηρείας για χιλιάδες εργαζομένους, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες και δεν τους δημιούργησε η παρούσα Κυβέρνηση».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Τσίπρας, κάνοντας ειδική αναφορά στους συμβασιούχους, μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος δεσμεύτηκε μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων και περιόρισε σε 2.500 χιλιάδες τις προσλήψεις στους δήμους, άφησε ουσιαστικά ανοιχτό το θέμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός μίλησε για συμβασιούχους, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, και πρόβαλε τη θέση για «βέλτιστη λύση». Υπενθυμίζουμε ότι ο Αλ. Τσίπρας, την 1η Ιουνίου, σε συνέντευξη τύπου στο ΥΠΕΣ, είχε κάνει λόγο για «οριστική λύση» του θέματος των συμβασιούχων και μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου θέτοντας μάλιστα και κριτήρια, σήμερα επανήλθε και αναφερόμενος στις προσπάθειες της κυβέρνησης, για μείωση της ανεργίας, την συνέδεσε με τους συμβασιούχους και τόνισε:

«Η ανάκτηση της εργασίας, η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας αποτελεί την κύρια, την απόλυτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης».

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.