οοσα-όλο-και-πιο-χαμηλές-οι-επιδόσεις-τ-74806
ΠΑΙΔΕΙΑ | 07.12.2016 | 12:24

ΟΟΣΑ: Όλο και πιο χαμηλές οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάτω από τη βάση πήραν οι Έλληνες μαθητές στον διαγωνισμό PISA του ΟΟΣΑ, που «μετράει την ικανότητα των 15χρονων να εφαρμόζουν γνώσει και δεξιότητες στις Φυσικές Επιστήμες, στα Μαθηματικά και στην Κατανόηση κειμένου ώστε να είναι σε θέση να συμμετέχουν ενεργά στη σύγχρονη κοινωνία», όπως λέει ο Οργανισμός. Επιδόσεις απογοητευτικές, που αποτυπώνουν το τέλμα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Μάλιστα, ένας Έλληνας μαθητής για να φθάσει στο επίπεδο ενός μαθητή από τη Σιγκαπούρη, που πρώτευσε, πρέπει να καθίσει στα θρανία επιπλέον δυόμισι χρόνια! Στις Φυσικές Επιστήμες οι Έλληνες μαθητές έλαβαν την 43η θέση, στα Μαθηματικά την 43η, στην Κατανόηση κειμένου την 41η, ανάμεσα σε 72 χώρες στις Φυσικές Επιστήμες, στα Μαθηματικά και στην Κατανόηση Κειμένου. Από το 2000 και τον πρώτο διαγωνισμό PISA, οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι πτωτικές.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.