Π. ΑΤΤΙΚΗΣ: «ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ «ΑΓΡΟΓΗ»

Το ότι ο Γιάννης Σγουρός είναι -τύποις- περιφερειάρχης Αττικής είναι σε όλους γνωστό. Το ότι όμως υπάρχει στην Περιφέρεια Αττικής «σγουρότερος» του Σγουρού πόσοι το γνωρίζουν; Ο λόγος για την αγαστή συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ (για την ακρίβεια Σγουρού-Γεωργιάδη) στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, και μάλιστα με φόντο τη γνωστή αμαρτωλή εταιρεία «Αγρογή»,  την οποία κατάργησε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Πιο… σγουρός και από το Σγουρό

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Η θητεία του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής ξεκινάει μ’ ένα παράδοξο, το οποίο βλέπουν από την αρχή οι πιο παρατηρητικοί:

Μεγαλύτεροι σύμμαχοί του δεν είναι ούτε οι αντιπεριφερειάρχες (άλλωστε, πλην των θεματικών, τους υπολοίπους τους επέλεξε το ΠΑΣΟΚ και όχι ο περιφερειάρχης) ούτε οι δικοί του περιφερειακοί σύμβουλο,ι αλλά ένας τύποις αντίπαλος.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ-περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της «Αττικής Οδού» Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κατά την έκφραση περιφερειακού συμβούλου εμφανίζεται συχνά-πυκνά… σγουρότερος του Σγουρού.

Η συνέχεια είναι ακόμη αποκαλυπτικότερη:

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αττικής Οδού» υπερψηφίζουν σχεδόν όλες, μεταξύ των οποίων τις κυριότερες, προτάσεις Σγουρού, όπως, για παράδειγμα, ο προϋπολογισμός της περιφέρειας, ο Οργανισμός της περιφέρειας και ο Συμπαραστάτης του Πολίτη.

Μάλιστα, στελέχη της Περιφέρειας τονίζουν στην aftodioikisi.gr ότι πολλές από αυτές, όπως ο προϋπολογισμός, έχουν συνδιαμορφωθεί με την παράταξη του ΛΑΟΣ στην περιφέρεια, επικαλούμενοι και την παρουσία υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη με το ΛΑΟΣ στις εκλογές του Οκτωβρίου σε ρόλο συμβούλου στη διορισμένη από τον Γ. Σγουρό, αρμόδια για οικονομικά αντιπεριφερειάρχη Λιλίκα Βασιλάκου.

Παράλληλα, όπως λένε στελέχη της αντιπολίτευσης, ο Α. Γεωργιάδης εμφανίζεται σε πολλές περιπτώσεις… σγουρότερος του Σγουρού. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, από τις παρατάξεις των Οικολόγων Πράσινων, του Άρματος Πολιτών, του ΣΥΡΙΖΑ, του Μετώπου και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχουν δεχθεί κατά καιρούν τα μένεα του Αδώνιδος, όταν διαφώνησαν έντονα με προτάσεις του περιφερειάρχη.

Το «αντίτιμο»

Μετά από αυτά δεν αργεί να έρθει και το «αντίτιμο» της θαυμαστής «συγκυβέρνησης» Σγουρού-Γεωργιάδη και μάλιστα με ονοματεπώνυμο: Κατερίνα Αδαμοπούλου.

Πρόκειται για την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθήνας με το συνδυασμό «Αττική Οδό» του Αδώνιδος Γεωργιάδη, η οποία  στις 10.5.2011 ορίστηκε με την υπ’ αριθμόν 31074 απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Λιλίκα Βασίλάκου ειδική σύμβουλος για θέματα «διοικητικής υποστήριξης της εν λόγω Αντιπεριφερειάρχη, καθώς και για θέματα αναφορικά με τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Οικονομικού που έχουν ανατεθεί στην κ. Λιλίκα Βασιλάκου».

Πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι, πάντως, κάνουν λόγο για  ασυμβίβαστο της κυρίας Αδαμοπούλου και αναρωτιούνται κατά πόσο είναι ηθικό ένα πολιτικό πρόσωπο αντίπαλου συνδυασμού να προσλαμβάνεται σε τέτοια θέση, και τελικά τι σκοπούς εξυπηρετεί, αν όχι τη «συγκυβέρνηση».

«Εξόφληση πολιτικών γραμματίων»

Να σημειωθεί ότι για το θέμα των συμβούλων έχει κατατεθεί από 24 Ιουνίου ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Αττικής από τους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Άρμα Πολιτών» Στάθη Παναγούλη και Νάσο Αθανασίου με θέμα των διορισμό συμβούλων.

Στην ερώτηση -η οποία σημειωτέον δεν έχει ακόμη απαντηθεί (ίσως αυτό γίνει στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου)- «φωτογραφίζεται» η Κατερίνα Αδαμοπούλου, καθώς τονίζεται ότι ο διορισμός τους «μπορεί να αποτελέσει «εξόφληση πολιτικών γραμματίων» παρακμιακού-παλαιοκομματικού τύπου».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

«O διορισμός συμβούλων για την υποβοήθηση του έργου του κ. Περιφερειάρχη και των κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών μπορεί, ανάλογα με την καλή ή κακή χρήση της σχετικής διάταξης του νόμου, να αποδειχθεί αληθινά ευεργετικός ή επικίνδυνα σκανδαλώδης. Μπορεί π. χ. να αναδείξει το τάλαντο σπουδαίων νέων επιστημόνων, οι οποίοι προσπαθούν πλέον να μεταναστεύσουν, ή, όλως αντιθέτως, «μπορεί να αποτελέσει «εξόφληση πολιτικών γραμματίων» παρακμιακού-παλαιοκομματικού τύπου». Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης: 1)  Ποιοι έχουν διορισθεί ως σύμβουλοι στο γραφείο του και ποιοι στα γραφεία των κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών; 2)  Για την κάλυψη ποιων αναγκών προσελήφθησαν; 3)  Ποια επιστημονικά κριτήρια προκρίθηκαν για την επιλογή τους;»

Το «μακιγιάζ» της Κατερίνας Αδαμοπούλου

Να σημειωθεί πως η κυρία Κατερίνα Αδαμοπούλου διετέλεσε απί τριετία (2004-2007) διευθύνουσα σύμβουλος της αμαρτωλής «Αγρογής», την οποία κατήργησε η παρούσα κυβέρνηση. Επί εποχής της, έγιναν αθρόες προσλήψεις, ρουσφετολογικού χαρακτήρα, με αδιαφανείς διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται πως τότε ο Θόδωρος Πάγκαλος είχε καταγγείλει τις προσλήψεις και είχε κάνει λόγο για «όργιο προσλήψεων θυγατέρων, στενών συνεργατών και άλλων τινών μακιγιέρ, γυμναστών, ιδιοκτητών μπαρ».

Ο, δε, σημερινός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης στις 7 Ιουλίου 2010 όταν, δηλαδή, ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είχε χαρακτηρίσει την «Αγρογή» ως «συμβολισμό φαυλότητας, διασπάθισης, αναξιοκρατίας» και είχε αποκαλύψει πως «η διευθύνουσα σύμβουλος της «Αγρογής», κ. Αδαμοπούλου, το 2007 έδωσε δουλειά στον εαυτό της (είχε μισθό 5.000 ευρώ) και πήρε 73.000 ευρώ για τις υπηρεσίες που προσέφερε για αξιολόγηση ακινήτου στην Πιερία».

Άραγε, σήμερα, οι κκ. Πάγκαλος και Καρχιμάκης ξέρουν τι θέση κατέχει η Κατερίνα Αδαμοπούλου και τι «μυστικές» συμφωνίες κάνει ο περιφερειάρχης Αττικής;

Ποια είναι η Κατερίνα Αδαμοπούλου

Η Κατερίνα Αδαμοπούλου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακό στην Περιφερειακή Ανάπτυξη-Πολιτική. Έχει υπάρξει στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΥΠΕΠΘ.

Από το 2004 μέχρι και το 2007 διετέλεσε διευθύνουσα Σύμβουλος της «Αγρογής».

Υπήρξε υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, από το 1995 εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος στην τότε υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, ενώ την περίοδο 1999-2002 διετέλεσε αναπληρωτής νομάρχης Αθηνών.

Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών με το ΛΑΟΣ και το συνδυασμό του Αδώνιδος Γεωργιάδη.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση