σύρος-πως-μεγαλώνει-ένα-μαρούλι-σε-1-λε-114692
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.04.2016 | 10:35

Σύρος: Πως μεγαλώνει ένα μαρούλι σε 1 λεπτό, που κανονικά χρειάζεται 30 ημέρες (βίντεο)

Τι είναι η υδροπονία; Πρόκειται για την παραγωγή κατά την οποία τα φυτά μεγαλώνουν στο νερό αντί για το χώμα. Με αυτό τον τρόπο η ρίζα του φυτού απορροφά όσο νερό θέλει, ενώ το υπόλοιπο ανακυκλώνεται και χρησιμοποιείται ξανά, με αποτέλεσμα στην υδροπονία να ξοδεύεται 40-60% λιγότερο νερό από ό,τι στις συμβατικές καλλιέργειες.

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή για τα ελληνικά δεδομένα. Μόνος περιορισμός: η υψηλού επιπέδου επιστημονική παρακολούθηση, ώστε τα καλλιεργούμενα είδη να λαμβάνουν τα αναγκαία για την ανάπτυξή τους θρεπτικά συστατικά μέσα στη δεξαμενή στην οποία «κολυμπούν».

Η μέθοδος που θα δείτε παρακάτω αποτελεί ένα από τα πλέον εξελιγμένα συστήματα υδατοκαλλιεργειών χαμηλού κόστους και είναι κατάλληλη κυρίως για την καλλιέργεια φυλλωδών λαχανικών υπό κάλυψη.

Η πλέον ευδιάκριτη διαφορά του συστήματος αυτού είναι ότι ο ακριβής έλεγχος του κλίματος και η ενσωμάτωση του συμπληρωματικού φωτισμού (όπου χρειάζεται), εξασφαλίζουν την ταχεία ανάπτυξη των φυτών καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μεγαλύτερη παραγωγή του συστήματος επιπλεύσεως σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο από τα υπάρχοντα υδροπονικά συστήματα.

Απολαύστε το εντυπωσιακό βίντεο που τραβήχτηκε στην Σύρο: