αγοραστός-θα-συγκρουστούμε-με-ανθρώπ-18320
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 17.08.2017 | 13:52

Αγοραστός: Θα συγκρουστούμε με ανθρώπους που προσπαθούν να διαιρέσουν την Αυτοδιοίκηση

Την ανάγκη να μπει τέλος στην “εύκολη λύση του να ρίχνεις τις ευθύνες αλλού” υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” για την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του ίδιου και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, με αφορμή το θέμα των πυρκαγιών.

Χθες, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κάλεσε την κυβέρνηση να μην μετακυλίει στους δήμους τις δικές της, όπως τόνισε, ευθύνες για τις πυρκαγιές, ενώ επέρριψε ευθύνες και στις Περιφέρειες που διαχειρίζονται τα χρήματα της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, για να απαντήσει ο κ. Αγοραστός κάνοντας λόγο για πρωτοφανές θεσμικό ατόπημα.

“Εμείς, οι Περιφέρειες, με πράξεις και όχι με λόγια […] έχουμε αποδείξει ότι είμαστε υπέρ της ενότητας και της αγωνιστικότητας της Αυτοδιοίκησης” δήλωσε ο κ. Αγοραστός στο “Πρακτορείο FM” και πρόσθεσε: “Αποδεικνύουμε στην πράξη τη συνεργασία, τη συνέργια και την αποτελεσματικότητα. Θέλουμε να θέσουμε ένα τέλος ότι πάντα υπάρχει η εύκολη λύση του να ρίχνεις τις ευθύνες αλλού, και μάλιστα όταν υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που ορίζει ποιος κάνει, τι κάνει, πώς το κάνει”.

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ υπογράμμισε την ανάγκη “να κοιτάξουμε μπροστά” και να διασφαλιστεί η ενότητα στην Αυτοδιοίκηση και συμπλήρωσε πως “είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε και να είμαστε απέναντι στους ανθρώπους που προσπαθούν να διαιρέσουν την Αυτοδιοίκηση” γιατί, όπως είπε, “η Αυτοδιοίκηση είναι χρήσιμη σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή στην Ελλάδα, στην κοινωνία και στο μεγάλο άλμα που πρέπει να κάνουμε”.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στον Αλμυρό Βόλου, ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε “μεγάλη τιμή” για την περιοχή την παρουσία του Προέδρου.

Σημείωσε δε πως “εμείς, το μήνυμα το οποίο στέλνουμε είναι της παραγωγικής επανάστασης, γιατί παραγωγή σημαίνει ευημερία και επιστροφή στην κανονικότητα”.