στο-αρχείο-η-υπόθεση-του-πόθεν-έσχες-3802
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.10.2017 | 23:04

Στο αρχείο η υπόθεση του «πόθεν έσχες» της Μαρέβα Μητσοτάκη

Στο αρχείο τέθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διενεργούσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το «πόθεν έσχες» της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά τις εισαγγελικές αρχές η κ. Γκραμπόφσκι δεν είχε υποχρέωση να καταθέτει κοινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης με τον σύζυγο της την περίοδο που βρισκόντουσαν σε διάσταση.

Η προκαταρκτική είχε ξεκινήσει μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου λόγω μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβάλει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Η αναφορά του στρεφόταν τόσο κατά της κ. Γκραμπόφσκι όσο και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ζητώντας να ερευνηθεί εάν νόμιμα ο πρόεδρος της ΝΔ δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση «πόθεν έσχες» και περιουσιακά στοιχεία της σύζυγου του Μαρέβας.

Ζητούσε επίσης να διερευνηθούν και άλλα θέματα όπως τα χρήματα με τα οποία η κ. Γκραμπόφσκι αγόρασε ακίνητο 92 τ.μ. στο Παρίσι.

Ως προς το τελευταίο σκέλος η έρευνα συνεχίζεται από την Οικονομική Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι για τον κ. Μητσοτάκη λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών το θέμα ερευνήθηκε από τη Βουλή η οποία κατέληξε στο ότι οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να συμπεριλαμβάνουν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης τον ή την εν διαστάσει σύζυγό τους για όσο διάστημα διαρκεί η διάσταση.