πήγε-να-μαζέψει-ξύλα-και-τον-δάγκωσε-οχ-468315
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.04.2018 | 11:18

Πήγε να μαζέψει ξύλα και τον δάγκωσε οχιά

Η ψυχραιμία του και το γεγονός ότι ήξερε τις έπρεπε να κάνει, έσωσαν από τον θάνατο έναν 65χρονο ο οποίος δέχθηκε επίθεση από οχιά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, σε μια περιοχή λίγο έξω από το Διδυμότειχο όπου είχε πάει για να μαζέψει ξύλα για το ψήσιμο του αρνιού.

Ο 65χρονος ήξερε ότι δεν έπρεπε να κάνει τίποτε μόνος του για να αντιμετωπίσει το δηλητήριο και μπήκε αμέσως στο αυτοκίνητό του με το οποίο πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Ο κάτοικος της πόλης μάζευε ξυλεία από ένα σημείο κοντά στον σταθμό της Δ.Ε.Η., όταν ξαφνικά πετάχτηκε το ερπετό μέσα από τον σωρό και τον δάγκωσε στο χέρι. Παρά την τρομάρα που πήρε, ο 65χρονος ήξερε ότι δεν έπρεπε να κάνει τίποτε μόνος του για να αντιμετωπίσει το δηλητήριο και μπήκε αμέσως στο αυτοκίνητό του με το οποίο πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Αφού διηγήθηκε στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό τι είχε συμβεί, εκείνοι του χορήγησαν αμέσως αντιοφικό ορρό σώζοντας έτσι τη ζωή του που κινδύνευε. Ωστόσο, ο 65χρονος έκανε Ανάσταση στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για νοσηλεία και διαρκή ιατρική παρακολούθηση για να αντιμετωπιστούν τυχόν παρενέργειες και επιπλοκές από το δηλητήριο.