ογα-αλλάζει-ο-τρόπος-χορήγησης-των-δελ-95894
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.08.2016 | 12:37

ΟΓΑ: Αλλάζει ο τρόπος χορήγησης των δελτίων κοινωνικού τουρισμού

Στην αλλαγή του τρόπου διανομής των δελτίων κοινωνικού τουρισμού στους δικαιούχους, ποχωρά ο ΟΓΑ από φέτος. Ετσι μετά τις 5 Σεπτεμβρίου, θα μπορούν να ωφεληθούν ακόμα περισσότεροι δικαιούχοι, αφού θα τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν φθηνές διακοπές.

Συγκεκριμένα από τις 5 Σεπτεμβρίου όσοι έκαναν αίτηση για δελτίο κοινωνικού τουρισμού και δεν κληρώθηκαν, ή κληρώθηκαν και δεν το χρησιμοποίησαν, μπορούν πλέον ακολουθώντας τη διαδικασία, δηλαδή, κλείνοντας κατάλυμα και καταχωρώντας τα στοιχεία του καταλύματος μετά τις 5 Σεπτεμβρίου, να προσέρχονται στα ΚΕΠ και να παίρνουν τα δελτία με σειρά προτεραιότητας μέχρι να εξαντληθούν τα δελτία.

«Κάθε χρόνο η απορροφητικότητα κυμαίνεται γύρω στο 30 – 40%. Εμείς θέλουμε όλο τον προϋπολογισμό να τον διαθέσουμε. Εφέτος, ας πούμε, έχουμε 55.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού. Λοιπόν, θέλουμε, να διατεθούν και τα 55.000.» ανέφερε ο κ. Μπακαλέξης

Η δυνατότητα αυτή μέχρι της εξαντλήσεως των δελτίων δίδεται έως τις 15 Μαΐου του 2017. Στα καταλύματα στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι δικαιούχοι δεν καταβάλλουν συμμετοχή, αυτή καλύπτεται πλήρως από τον λογαριασμό της Αγροτικής Εστίας.