εισαγγελική-έρευνα-για-κακοποίηση-πα-363464
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.02.2018 | 12:14

Εισαγγελική έρευνα για κακοποίηση παιδιών σε δημοτικό βρεφικό σταθμό

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση, μετά πολλαπλές καταγγελίες γονέων για κακοποίηση παιδιών σε βρεφικό σταθμό του δήμου Ασπρόπυργο.

Την έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών στο δημοτικό παιδικό σταθμό.

Σύμφωνα με αυτές, συγκεκριμένη «δασκάλα» αλλά και άλλα μέλη του προσωπικού χτυπούσεαντα παιδιά και τους προκαλούσαν σωματικό πόνο με διάφορους τρόπους.

Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε και νεαρή η οποία έκανε την πρακτική της στον παιδικό σταθμό, προσθέτωντας παράλληλα ότι όταν προσπάθησε να μιλήσει για τα περιστατικά κακοποίησης την απείλησαν ότι θα χάσει τη δουλειά της.

Επίσης γονείς και εργαζόμενοι βάζουν στο κάδρο των ευθυνών τον δήμαρχο Νίκος Μελετίου, για τον οποίο σημειώνουν ότι συστηματικά το λιγότερο αγνόησε τις καταγγελίες.

Είναι ενδεικτικό ότι οι συνεχείς καταγγελίες των γονέων στον Δήμο δεν έβρισκαν ανταπόκριση, μέχρι που το θέμα δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα «ΓΟΝΕΙΣ» όπου μίλησαν και πρώην εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο βρεφικό σταθμό. Τα όσα μάλιστα περιέγραψαν στο δημοσιογράφο της ιστοσελίδας είναι σοκαριστικά.

Πατέρας τεσσάρων παιδιών ζήτησε εγγράφως από το Δήμο να απαντήσει στις καταγγελίες που ακούγονταν, αλλά ο Δήμος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν απάντησε ποτέ. Ο συγκεκριμένος πατέρας προχώρησε και σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο ΑΤ. Ασπροπύργου.

Επίσης οι υπεύθυνοι του σταθμού, σύμφωνα με καταγγελίες, εγκατέλειπαν το πόστο τους συχνά για να πάνε για καφέ, αφήνοντας 40 περίπου παιδιά υπό την ευθύνης νεαρής κοπέλας που έκανε την πρακτική της.