υποχρεωτικός-εμβολιασμός-ναι-από-τ-911670
ΥΓΕΙΑ | 18.06.2021 | 09:20

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: «Ναι» από την επιτροπή Βιοηθικής

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: «Ναι» από την επιτροπή Βιοηθικής

«Πράσινο φως» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού εμφανίζεται να λέει η επιτροπή Βιοηθικής στο πόρισμά της που θα παραδοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπάρχουν όμως τρεις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει να εφαρμόζεται αυτό το σχέδιο.

-Να υπάρξουν πολλές γραμμές εμβολιασμού για τη δυνατότητα να κλείσει κάποιος το εμβόλιο και να υπάρχει η δυνατότητα να κάνει οποιοσδήποτε όποιο εμβόλιο επιθυμεί

-Να υπάρξουν επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα ώστε όλοι να μη χρειάζεται να απομακρυνθούν πολύ από το σπίτι τους για να κάνουν το εμβόλιο

-Να υπάρξει το επόμενο διάστημα και σε κάθε περίπτωση πριν την ενεργοποίηση της υποχρεωτικότητας ενημερωτική καμπάνια προς όλους αλλά και προς ειδικές κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι νέοι ή οι υπερήλικες που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Κατά πληροφορίες της Καθημερινής, τελευταία προϋπόθεση έχει ήδη συζητηθεί και θα περιλαμβάνει και στατιστικά στοιχεία που θα αποδεικνύουν το όφελος του εμβολιασμού.

Το σχέδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προβλέπει έναρξη της καμπάνιας μέσα στον Ιούλιο προκειμένου να μεσολαβήσει ένα «γεμάτο» δίμηνο-τρίμηνο μέχρι την έναρξη της υποχρεωτικότητας καθώς ο πρωθυπουργός έχει αναφερθεί σε αλλαγές που θα ισχύσουν από το φθινόπωρο.