υπέρταση-aυτή-είναι-η-απίστευτη-δραστη-112082
ΥΓΕΙΑ | 27.11.2021 | 15:00

Υπέρταση: Aυτή είναι η απίστευτη δραστηριότητα που ρίχνει την πίεση

Η ισορροπημένη διατροφή και ο αθλητισμός βοηθούν αποδεδειγμένα να διατηρήσετε την αρτηριακή σας πίεση σε σωστό επίπεδο. Ωστόσο, μια απλή δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά χωρίς μεγάλη προσπάθεια θα μπορούσε επίσης να έχει θετικό αντίκτυπο στη λειτουργία της καρδιάς.
Σύμφωνα με τον Βρετανό γιατρό και παρουσιαστή Michael Mosley, μια δραστηριότητα που ήδη κάνουν πολλοί σε καθημερινή βάση θα μπορούσε να αποφέρει οφέλη για την υγεία. Ο λόγος για το τραγούδι. Στο podcast του Just One Thing, ο Mosley μίλησε για τα οφέλη αυτής της πρακτικής.
«Κοιτάω έρευνες που δείχνουν ότι το τραγούδι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσεις τη διάθεση, να μειώσεις το άγχος και ακόμη και να βελτιώσεις την αθλητική σου απόδοση. Το τραγούδι σε κάποια χορωδία έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμά τις φλεγμονές και ανακουφίζει από τον χρόνιο πόνο» είπε ο οικοδεσπότης της εκπομπής όπως μεταδίδει η βρετανική «Express».
Η Daisy Fancourt, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας και Επιδημιολογίας στο University College του Λονδίνου, συμφώνησε ότι διάφορες μελέτες έχουν δείξει τα πολλαπλά οφέλη του τραγουδιού για την υγεία. Μεταξύ αυτών, η καλεσμένη στο συγκεκριμένο podcast, εξήγησε πως είναι και η μείωση της αρτηριακής πίεσης.
«Μια μελέτη του 2009 συμπέραινε ότι η ακρόαση μουσικής μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή μας πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και το πόσο συχνά αναπνέουμε» πρόσθεσε η γιατρός.