Υπ. Υγείας: Φέρνει κίνητρα για τους γιατρούς των άγονων περιοχών

Νέα κίνητρα για τους γιατρούς των άγονων περιοχών ψάχνει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να καλύψει τις κενές θέσεις.

Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά αναγνωρίζοντας τη δυσκολία πλήρους κάλυψης των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές των άγονων και νησιωτικών περιοχών, αναζητεί μια νέα δέσμη κινήτρων, πέραν αυτών που έχουν ήδη δοθεί (επίδομα 400 ευρώ σε αγροτικούς γιατρούς που υπηρετούν σε περισσότερα από 400 άγονα περιφερειακά ιατρεία, προσαύξηση της προϋπηρεσίας, υποχρεωτική μετάθεση μετά από 5ετή θητεία σε δομή του ΕΣΥ που είναι σε καθεστώς άγονου Α΄ κτλ) για την προσέλκυση ειδικευμένων γιατρών στα ΚΥ και τα νοσοκομεία αυτών των περιοχών.

Στο πλαίσιο αυτό συγκροτεί άμεσα Ομάδα Εργασίας που, θα θεσμοθετήσει ένα πλέγμα επιπλέον οικονομικών-επιστημονικών- βαθμολογικών κινήτρων προσέλκυσης γιατρών και έτσι να συμβάλλει όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπ. Υγείας στο αναγκαίο αίσθημα «υγειονομικής ασφάλειας»των τοπικών κοινωνιών στα δυσπρόσιτα, ορεινά και νησιωτικά μέρη.

ΥΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΑΓΟΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!