ξεψύχησε-μέσα-στο-αχεπα-νοσηλευτής-βρ-963405
ΥΓΕΙΑ | 22.07.2022 | 17:34

Ξεψύχησε μέσα στο ΑΧΕΠΑ: Νοσηλευτής βρέθηκε νεκρός από συνάδελφό του

Ένα τραγικό γεγονός εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης (19/7), στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, όταν νοσηλεύτρια κατά την αλλαγή βάρδιας, εντόπισε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, νεκρό έναν 51χρονο συνάδελφο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, την Τρίτη -ημέρα γενικής εφημερίας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ-, στις 8:30 και το βράδυ, ο 51χρονος νοσηλευτής, ο οποίος απασχολούταν ως χειριστής αγγειογράφου, αποσύρθηκε στον χώρο όπου αναπαύεται το προσωπικό τις ώρες διαλείμματος, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε περίπου δύο ώρες μετά (σ.σ. 10 με 10:30), όταν η συνάδελφός του έφτασε στον χώρο για να ξεκινήσει τη βάρδια της. Ο άτυχος άντρας είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή αβοήθητος μέσα στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει εργαζόμενος του νοσοκομείου χρειάστηκε να παραβιαστεί η πόρτα του δωματίου που βρίσκονταν ο 51χρονος, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε ιστορικό με καρδιολογική πάθηση και πιθανόν αυτό να του κόστισε τη ζωή.

«Ήταν μόνος του στη βάρδια»

Η νοσηλεύτρια που εντόπισε τον άτυχο 51χρονο αναφέρει μιλώντας στο GRTimes ότι «ο άνθρωπος ήταν αδιάθετος, είχε ενοχλήσεις και έκανε καρδιογράφημα την ίδια μέρα, αλλά δεν είχε την πολυτέλεια να μην εργαστεί, καθώς δεν υπάρχει άλλος συνάδελφος να τον αντικαταστήσει. Είναι ένας σε κάθε βάρδια, μόνος του, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με το άγχος ότι αν του συμβεί κάτι δεν μπορεί να λείψει ή χειρότερα ότι δεν μπορεί να τον βοηθήσει κανείς αν χρειαστεί βοήθεια. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που εργάζεται 30 χρόνια ως νοσηλευτής».

Έπειτα η νοσηλεύτρια πρόσθεσε ότι «τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα, δεν υπάρχει νέο προσωπικό, εμείς είμαστε γερασμένοι, έχοντας αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια δύσκολες καταστάσεις με την πανδημία. Οι άδειες αναστέλλονται πολλές φορές γιατί δεν έχουμε άτομα να δουλέψουν. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος προφανώς δεν ήθελε να επιστρέψει κάποιον εργαζόμενο από άδεια, προκειμένου να λείψει ο ίδιος, δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία του. Παράλληλα το πόστο που εργαζόταν ήταν εξειδικευμένο και δεν υπάρχουν εργαζόμενοι να το καλύψουν».