ξάνθος-ανεπαρκή-τα-μέτρα-προστασίας-838099
ΥΓΕΙΑ | 03.11.2020 | 14:01

Ξάνθος: «Ανεπαρκή τα μέτρα προστασίας σε ΜΜΜ, σχολεία και χώρους εργασίας»

Κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία και στους χώρους εργασίας, άσκησε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξάνθος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 07:00» στο OPEN.

Ο κ. Ξάνθος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπήρξε αδρανής μέσα στο καλοκαίρι, καθώς δεν ενίσχυσε τις δημόσιες μεταφορές, μέσω της αξιοποίησης αδρανούς στόλου και οδηγών τουριστικών λεωφορείων, ούτε βοήθησε το πεδίο της εκπαίδευσης, με τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, με επιπλέον εκπαιδευτικούς και με πιο ευέλικτη οργάνωση των μαθημάτων.

Τι είπε σχετικά με τα τεστ στον πληθυσμό

Αναφερόμενος στη σημασία της ευχερούς και άμεσης πρόσβασης σε κλινική εκτίμηση και τεστ, τόνισε ότι «η συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ που διενεργούνται στον ιδιωτικό τομέα και αποτελούν το 1/3 των ημερήσιων τεστ είναι παρέμβαση προστασίας της δημόσιας υγείας», προσθέτοντας: «Ο γρήγορος και εύκολος διαγνωστικός έλεγχος είναι βασική προτεραιότητα στη μάχη κατά της πανδημίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τους επιστήμονες διεθνώς».

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του υγειονομικού προσωπικού, το οποίο πλέον βρίσκεται στα πρόθυρα της εργασιακής εξουθένωσης, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα μακροχρόνιο σχέδιο μόνιμων προσλήψεων και να επεκτείνει τη χρονική διάρκεια των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου) από 2 σε 4 χρόνια.