Βραζιλιάνικη μετάλλαξη: Ποιο χαρακτηριστικό της προκαλεί ανησυχία

Βραζιλιάνικη μετάλλαξη: Ποιο χαρακτηριστικό της προκαλεί ανησυχία

Το χαρακτηριστικό εκείνο της βραζιλιάνικης μετάλλαξης, που προκαλεί μία ανησυχία στους ειδικούς, ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση της Παρασκευής. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της συγκεκριμένης μετάλλαξης στη χώρα μας. Πρόκειται για άνδρα από την Αθήνα, που πληροφορίες αναφέρουν ότι νόσησε έπειτα από επαφή που είχε με ταξιδιώτη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είπε ότι «η βραζιλιάνικη μετάλλαξη, έχει το χαρακτηριστικό, που έχει περιγραφεί, ότι διαφεύγει από την ανοσιακή απόκριση και αυτό μας δημιουργεί μία ανησυχία».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης διευκρίνισε στη συνέχεια ότι «όσον αφορά την αυξημένη μεταδοτικότητα, σε σχέση με την αγγλική (το στέλεχος Α), δεν φαίνεται να έχει ισχυρό πλεονέκτημα και γι’ αυτό δεν την έχουμε δει να επικρατεί σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπως επικράτησε το στέλεχος Α».

ΥΓΕΙΑ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ, ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]