Βατόπουλος: Πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου

Βατόπουλος: Πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου

Είναι πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου δήλωσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως «μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς τουλάχιστον 15 μέρες μετά την 2η δόση του εμβολίου».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό σε εφήβους ανέφερε πως πρέπει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια.

Όσον αφορά το άνοιγμα, σημείωσε ότι η απόφαση για τις πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου είναι περισσότερο πολιτική και λιγότερο υγειονομική.

Όπως ανέφερε πλέον τα οριζόντια μέτρα έχουν κλείσει τον κύκλο τους και με τα αυξανόμενα μέτρα και τον εμβολιασμό μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση.

Επεσήμανε πως αυτή την στιγμή έχουμε 2 όπλα, τα εμβόλια και τα self test ενώ σημείωσε πως είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν το τελευταία και να δηλώνονται.

Αναφορικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων, δήλωσε πως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλους ίσως μπορεί να υπάρξει συζήτηση για περισσότερες ελευθέριες.

Ο κ. Βατόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown καθώς όπως είπε η πανδημία δεν έχει τελειώσει και γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η μάσκα είναι ένα από τα τελευταία πράγματα από τα οποία θα απαλλαγούμε.

ΥΓΕΙΑ, ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ, ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]