τζανάκης-τα-πραγματικά-κρούσματα-το-ε-1046309
ΥΓΕΙΑ | 22.08.2022 | 10:45

Τζανάκης: Τα πραγματικά κρούσματα το επόμενο διάστημα θα είναι 45.000 με 50.000 κάθε εβδομάδα

O καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης συνέστησε μετά την επιστροφή από τις διακοπές μας, να κάνουμε μία τυπική καραντίνα.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο MEGA για την πορεία του κορονοϊού, σημείωσε ότι το έκτο κύμα που έπληξε τη χώρα μέσα στο καλοκαίρι βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης. Τα βλέμματα των ειδικών και του υπουργείου Υγείας είναι στο φθινόπωρο και την έναρξη του σχολικού έτους.

«Θα πρέπει μετά την επιστροφή από τις διακοπές μας, να κάνουμε μία τυπική καραντίνα, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι τα πρώτα τεστ μπορεί να βγαίνουν ψευδώς αρνητικά», δήλωσε ο καθηγητής. Σε περίπου μία ή δύο εβδομάδες θα φανεί το επιδημιολογικό «αποτύπωμα» που άφησαν οι εορτασμοί για τον Δεκαπενταύγουστο, εκτίμησε ο καθηγητής. Παράλληλα ο κος Τζανάκης έκανε λόγο ότι οι επιστήμονες «προβλέπουμε ότι θα περάσουμε έναν καλό Σεπτέμβριο».

Για τον υπολογισμό των κρουσμάτων ο καθηγητής ανέφερε ότι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι δύο με τρεις φορές πάνω από αυτό που ανακοινώνονται και ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων που αναμένεται να έχουμε είναι τα 45.000 – 50.000 την εβδομάδα.

Ο Νίκος Τζανάκης ανέφερε για την επιστροφή στα σχολεία: «Νομίζω στα σχολεία θα πρέπει να υπάρχει μία σχετική ευελιξία, δηλαδή θα πρέπει το υπουργείο να θεσπίσει στα κατά τόπους σχολεία τα κατά τόπους μέτρα, οριζόντιας απομόνωσης, εφόσον το ιικό φορτίο το επιβάλλει».