Τσάι: Από τι κινδυνεύουμε όταν το πίνουμε καυτό

Προηγούμενες μελέτες είχαν αποκαλύψει μία σχέση μεταξύ της κατάποσης καυτού τσαγιού και του κινδύνου για καρκίνο του οισοφάγου, αλλά μέχρι τώρα καμία μελέτη δεν εξέτασε αυτή την σχέση χρησιμοποιώντας προοδευτικά και αντικειμενικά καταμετρημένη θερμοκρασία τσαγιού.

Αυτό το κενό συμπλήρωσε μία νέα μελέτη από το International Journal of Cancer ακολουθώντας 50.045 άτομα ηλικίας από 40 έως 75 ετών για 10 χρόνια κατά μέσο όρο.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης παρουσιάστηκαν 317 νέες περιπτώσεις καρκίνου του οισοφάγου. Η μελέτη έδειξε ότι όσοι έπιναν 700ml τσάι με θερμοκρασία υψηλότερη των 60°C είχαν κατά 90% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του οισοφάγου συγκριτικά με όσους έπιναν 700ml τσάι θερμοκρασίας χαμηλότερης από 60°C.

«Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν το τσάι, τον καφέ ή κάποιο άλλο καυτό ρόφημα. Ωστόσο σύμφωνα με τη μελέτη μας το να πίνετε πολύ καυτό τσάι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρκίνο του οισοφάγου και είναι πιο σωστό να περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία του πριν το πιούμε», δηλώνει ο συγγραφέας της μελέτης Δρ. Farhad Islami, της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου.

ΥΓΕΙΑ, ΤΣΑΙ, ΚΑΥΤΟ, ΠΙΝΟΥΜΕ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!