Δευτέρα
5
Ιούνιος
Back

Τι αποκαλύπτει το χαμόγελο για την προσωπικότητα (εικόνες)

– Πλατύ χαμόγελο

1 bigstock

Είναι το πιο ειλικρινές χαμόγελο. Όταν το χαμόγελο είναι πλατύ, τα χείλη ανοίγουν και τα δόντια είναι εμφανή. Ένα τέτοιο χαμόγελο αποπνέει αυτοπεποίθηση, θετική ενέργεια και φιλική διάθεση. «Δείχνει πραγματικό ενθουσιασμό» αναφέρει η Χάνερ. Εμπλέκονται επίσης τα μάτια, με τις λεπτές γραμμές που σχηματίζονται γύρω τους να επιβεβαιώνουν ότι το χαμόγελο είναι αυθεντικό.

– Σουφρωμένα χείλη

3 bigstock 131198978

Το χαμόγελο αυτό υποδεικνύει ποικιλία συναισθημάτων, από ντροπή μέχρι φόβο. Τα χείλη είναι σφιγμένα, σχηματίζοντας μια ευθεία γραμμή, και αποκρύπτουν την οδοντοστοιχία, κάτι που φανερώνει συστολή και αμυντική στάση. Τα μάτια παραμένουν ανεπηρέαστα, επομένως το χαμόγελο μοιάζει επιτηδευμένο.

– Ντροπαλό χαμόγελο

3 bigstock Studio Portrait Of Attractive 132639020

Το κεφάλι είναι σκυμμένο προς τα κάτω και συχνά το χέρι καλύπτει το στόμα. Αποτελεί ένδειξη ντροπής, εσωστρέφειας και έλλειψης αυτοπεποίθησης, μερικές φορές όμως λειτουργεί σαν «όπλο» που σκοπό έχει να σαγηνεύσει.

– Μισό χαμόγελο

4 bigstock Close Up Over Head Beauty Port 96183935

Η μία πλευρά των χειλιών ανυψώνεται ενώ η άλλη παραμένει ανεπηρέαστη. Το χαμόγελο αυτό πολλές φορές μπερδεύει, αφού μπορεί να φανερώνει αποδοκιμασία, ειρωνεία ή απλώς αβεβαιότητα.

– Μειδίαμα

5 bigstock 128979620

Το χαμόγελο είναι σχεδόν ανεπαίσθητο, με τα χείλη σφιγμένα ή ελαφρώς ανοιχτά. Το μειδίαμα δείχνει σε γενικές γραμμές δυσαρέσκεια ή υπεροψία. Μπορεί να αποτελεί αντανάκλαση της γενικής ψυχολογικής κατάστασης του ατόμου ή να εκφράζει την απογοήτευση για τις τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν.

– Άνω χείλος

6 bigstock Attractive young woman with be 79411825

Όταν το χαμόγελο αποκαλύπτει μόνο τα επάνω δόντια, αποπνέει ανασφάλεια και συστολή. Είναι κατ’ εξοχήν «στημένο» και πολλές φορές αποτελεί ένδειξη ότι το άτομο έχει δόλιους σκοπούς.

Πηγή: onmed.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!