Θωμαΐδης: Σοβαρή αποκλιμάκωση της πανδημίας αρχές Φεβρουαρίου - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
27
Ιούνιος
Back
Εφιαλτική πρόβλεψη: Πάνω από 30.000 κρούσματα σήμερα

Θωμαΐδης: Σοβαρή αποκλιμάκωση της πανδημίας αρχές Φεβρουαρίου

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο στη χώρα παρά τη μικρή ύφεση που παρατηρείται από την ανάλυση των λυμάτων στην Αττική όπως επιβεβαίωσε και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης. Ωστόσο όπως εκτίμησε τα τέλη του Ιανουαρίου και στις αρχές του Φεβρουαρίου θα φανεί μια σοβαρή αποκλιμάκωση της πανδημίας.

«Η ανάλυση των λυμάτων της Αθήνας δείχνει μια μικρή ύφεση κάτω από 20% αυτή την εβδομάδα. Αυτό προφανώς δεν είναι σε συνάρτηση με τη μείωση που βλέπουμε στην κλινική επιτήρηση και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στα λύματα βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο που υπάρχει στην κοινότητα, δηλαδή και των ασυμπτωματικών που συνήθως διαφεύγουν της κλινικής επιτήρησης. Υπάρχει περισσότερη διασπορά, αλλά διαφαίνεται μια ύφεση και στις επόμενες 2-3 εβδομάδες, στα τέλη Ιανουαρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα έχουμε μια σοβαρή αποκλιμάκωση», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!