Θεοδωρίδου: Όχι σε Γ' δόση κάτω των 18 -Τι συμβαίνει με το σύνδρομο MIS-C στα παιδιά - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
10
Ιανουάριος
Back

Θεοδωρίδου: Όχι σε Γ’ δόση κάτω των 18 -Τι συμβαίνει με το σύνδρομο MIS-C στα παιδιά

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου  τόνισε πως μαθητές και γονείς ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην εμβολιαστική διαδικασία των παιδιών κατά του κορωνοϊού.

Επίσης, η κυρία Θεοδωρίδου προχώρησε σε κάποιες διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών, όπως ότι κάτω των 18 ετών δεν υπάρχει σύσταση για τρίτη δόση, αλλά μόνον εφόσον υπάρχει πρόβλημα, όπως ανοσοκαταστολή.

Αναφορικά με τα παιδιά που νοσούν και έχουν κανονίσει τον εμβολιασμό τους, η κ. Θεοδωρίδου δήλωσε πως συστήνεται η χορήγηση μιας δόσης μετά από 3 μήνες. Σε περίπτωση που έχει γίνει η πρώτη δόση και ακολουθεί η νόσηση, δεν χρειάζεται νέα δόση.

Έπειτα, αναφέρθηκε σε μια μελέτη για παιδιά και το εμβόλιο της Pfizer, η οποία απέδειξε την αποτελεσματικότητά του, ενώ σημείωσε πως παράλληλα είναι κι άλλες μελέτες σε εξέλιξη.

Επιπλέον, επικαλούμενη άλλη έρευνα από το CDC, τόνισε πως υπάρχει 91% προστασία με δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer από σύνδρομο MIS-C.

«Ο εμβολιασμός των παιδιών κατά του κορωνοϊού προστατεύει από το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιών MIS-C», τόνισε.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!