θεοδωρίδου-κατά-λινού-για-το-astrazeneca-λέει-αν-862188
ΥΓΕΙΑ | 26.04.2021 | 18:58

Θεοδωρίδου κατά Λινού για το AstraZeneca: Λέει ανακρίβειες!

Αιχμές κατά της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού άφησε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία  Θεοδωρίδου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, για τις δηλώσεις τις καθηγήτριας Λινού, σύμφωνα με τις οποίες το εμβόλιο της AstraZeneca δεν πρέπει να χορηγηθεί στην ηλικιακή ομάδα 30-39, αλλά να «ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός με την AstraZeneca μετά τα 50» και ότι «οι περισσότερες χώρες του κόσμου που το έχουν εγκρίνει είναι για μετά τα 55», η κ. Θεοδωρίδου υποστήριξε ότι: «με όλο το σεβασμό στην καθηγήτρια την κ. Λινού, κάθε χώρα καθορίζει το πρόγραμμά της. Με τα δικά της τα στοιχεία, τις δικές της ανάγκες. Κι εδώ υπάρχει μία μικρή ανακρίβεια ότι όλες οι χώρες (σ.σ. ωστόσο η κ. Λινου δεν μίλησε για όλες αλλά για τις περισσότερες χώρες, άρα η ανακρίβεια είναι της κ. Θεοδωρίδου). Κάθε χώρα έχει το δικό της πρόγραμμα και ποικιλία στις ηλικίες που έχει αποφασίσει να εμβολιάζει. Όπως υπάρχουν και πάρα πολλές χώρες, οι οποίες εμβολιάζουνε χωρίς κανένα περιορισμό, από την ηλικία των 18 ετών και άνω. Επομένως, η προσπάθεια της χώρας μας είναι και ο νέος πληθυσμός, ο πληθυσμός με την μεγάλη κινητικότητα να εμβολιαστεί, που θέλουμε γρήγορα να ανοσοποιηθεί».

Προς υπεράσπιση της κ. Θεοδωρίδου έσπευσε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος υποστήριξε ότι «και η Μεγάλη Βρετανία έχει κι αυτή το όριο στους άνω των 30. Έχει κάνει εκατομμύρια εμβολιασμούς με καταγραφή των συμβάντων. Άρα η απόφαση της χώρας μας δεν εκτός της γραμμής πολλών άλλων χωρών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τους 30αρηδες, στέλνουν και τους 40αρηδες στο AstraZeneca