Θεοδωρίδου: Ανησυχία για 4ο κύμα λόγω ινδικής μετάλλαξης
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back
Θεοδωρίδου: Μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου η τρίτη δόση για τους άνω των 60

Θεοδωρίδου: Ανησυχία για 4ο κύμα λόγω ινδικής μετάλλαξης -2η δόση με ίδιο εμβόλιο

Ανησυχία με την αυξημένη μεταδοτικότητα της ινδικής μετάλλαξης, υπάρχει ανάμεσα στους επιστήμονες. Όπως είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, η ανησυχία έγκειται στο γεγονός της δημιουργίας τέταρτου κύματος.  «Όμως, όπως είπε, η ένταση ενός τέτοιου κύματος θα είναι ασθενέστερη σε νοσηλείες και θανάτους και θα αφορά αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους. Μελέτες έχουν δείξει ότι η προστασία από το εμβόλιο της Pfizer έναντι της ινδικής μετάλλαξης είναι στο 86% και της AstraZeneca στο 66%», πρόσθεσε η κ. Θεοδωρίδου.

Αναφορικά με την χορήγηση δεύτερης δόσης με άλλο εμβόλιο σημείωσε ότι σε 20 από τις 28 της ΕΕ συστήνεται να γίνεται η δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο και αυτή και είναι η σύσταση της Επιτροπής.

«Η χορήγηση δύο διαφορετικών τύπων εμβολίων είναι ακόμη υπό μελέτη, υπάρχουν όμως στοιχεία με ευοίωνες προβλέψεις για το συνδυασμό εμβολίων», τόνισε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης, η κυρία Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι αν θα χρειαστεί θα καθοριστεί από μελέτες. «Προς το παρόν, η ανοσία με τις δύο δόσεις φαίνεται ότι κρατά περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις», πρόσθεσε.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!