Categories: Υγεία

Θεμιστοκλέους: Πότε ξεκινούν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί

Στον στόχο της πολιτείας να αυξηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οι εμβολιασμοί αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, επισημαίνοντας ότι από εδώ και πέρα θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια καθώς το ενδιαφέρον έχει μειωθεί. Εκτίμησε ωστόσο ότι είναι εφικτός ο στόχος του εμβολιασμού του 70% των πολιτών έως το τέλος του καλοκαιριού.

«Δεν είμαστε μακριά από το 50% στο τέλος Ιουνίου. Ο στόχος είναι κοντά όπως τον έχουμε υπολογίσει γιατί αν εξαιρέσουμε την AstraZeneca στα υπόλοιπα εμβόλια είμαστε στο ταβάνι, εκεί που θα έπρεπε να ήμασταν. Από εδώ και πέρα φαίνεται ότι θα χρειαστεί μια περισσότερη προσπάθεια και επιχειρησιακά έτσι ώστε να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Ο στόχος του 70% είναι εφικτός δεδομένο ότι θα έχουμε τη συμμετοχή των πολιτών», είπε μιλώντας στον Σκάι.

Όπως ανέφερε επίσης, έως τώρα έχουν νοσήσει αποδεδειγμένα 440.000 πολίτες οι οποίοι και συμβάλλουν στο συνολικό ποσοστό ανοσίας, καθώς επίσης ότι σύντομα τα διαθέσιμα εμβόλια θα είναι περισσότερο από τα κλεισμένα ραντεβού.

«Το μοναδικό ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν», σημείωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ζητώντας να μην υπάρχει εφησυχασμός λόγω καλοκαιριού.

Πότε ξεκινούν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί

Για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το πλαίσιο, μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος για ιδιώτες γιατρούς και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα ονόματά τους για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Εξήγησε ότι το επιχειρησιακό κομμάτι των κατ’ οίκων εμβολιασμών θα αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό από ιδιώτες γιατρούς ενώ το δημόσιο θα καλύψει τις απομακρυσμένες περιοχές.

Οι ιδιώτες γιατροί που θα αμείβονται με 20 ευρώ ενώ με ένα μικρότερο αντίτιμο θα μπορούν να εμβολιάζουν και στα ιατρεία τους προκειμένου να μην χάνονται δόσεις από το φιαλίδιο του εμβολίου.

Οι εμβολιασμοί σε αυτή τη φάση θα γίνονται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και δικαιούχοι είναι άτομα που είναι μόνιμα κλινήρεις, έχουν σοβαρά προβλήματα κινητικά ή ψυχικές νόσου όπως αλτσχάιμερ.

Comments are closed.


Recent Posts

Καλωσόρισμα δημάρχου σε ιδιωτικό κολέγιο

Καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Ιωαννίνων καλωσορίζει ένα ιδιωτικό κολέγιο σε εκδήλωση σήμερα στην πόλη.…

5 λεπτά ago

Ποιες είναι οι 13 χώρες που δεν «άγγιξε» ο κορονοϊός

Ποιες είναι οι 13 χώρες που δεν «άγγιξε» ο κορονοϊός Παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κορονοιού αποτελεί παγκόσμιο…

9 λεπτά ago

Δ. Βύρωνα: Θεατρική Παράσταση «Θεόφιλος» την Παρασκευή στο Κέντρο Μελέτης Χορού «Ντάνκαν»

Ο Δήμος Βύρωνα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 παρουσιάζει την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου…

16 λεπτά ago

Ανδρέου: Εφιαλτική πρόβλεψη για το άνοιγμα των σχολείων

Ο γιατρός Μάριος Ανδρέου μιλώντας στο ΣΚΑΙ αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων, το οποίο γίνεται υπό συγκεκριμένα…

16 λεπτά ago

Κεραμέως: Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο

Κεραμέως: Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο «Φέτος η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά διά ζώσης» τόνισε η υπουργός Παιδείας,λίγες ημέρες πριν το…

30 λεπτά ago

Ξανθός: «Ένα – ένα τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης εξαντλούνται»

Ξανθός: «Ένα – ένα τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης εξαντλούνται» Την έντονη αντίδραση του Ανδρέα Ξανθού προκάλεσαν τα σχόλια της…

38 λεπτά ago