Τέταρτο κύμα της πανδημίας: Πέντε μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση -Ξανά απαγόρευση κυκλοφορίας

Πέντε μέτρα έχουν πέσει στο «τραπέζι» ενόψει της έλευσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας, το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί στα τέλη Αυγούστου.

Κυβέρνηση και ειδικοί είναι αποφασισμένοι να ελέγξουν μια νέα μεγάλη έξαρση της πανδημίας. Ύστατη λύση αποτελεί το καθολικό lockdown αλλά πριν φτάσουμε εκεί η επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας αποτελεί την πρώτη επιλογή. Όλα τα παραπάνω βέβαια θα εφαρμοστούν μετά τις 20 Αυγούστου και ειδικότερα προς τα τέλη του μήνα πάντα ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, υπάρχουν μέτρα στη «φαρέτρα» που σκέφτονται να τεθούν σε εφαρμογή κλιμακωτά ως ακολούθως:

  1. Απαγόρευση κυκλοφορίας 12 με 6 τα ξημερώματα
  2. Λειτουργία καταστημάτων σε εξωτερικούς χώρους
  3. Μόνο καθήμενοι πελάτες
  4. Απαγόρευση μουσικής
  5. Ύστατο μέτρο το καθολικό lockdown

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το STAR, τα παραπάνω μέτρα θα ισχύουν μόνο για μη εμβολιασμένους. Βέβαια ένας τέτοιος περιορισμός και διαχωρισμός είναι εξαιρετικά δύσκολος στην εφαρμογή του ενώ επιπλέον θα ξεσηκώσει και θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων, που θα φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση οι μεταλλάξεις σε συνδυασμό με τη έκρηξη των κρουσμάτων που η επιστημονική κοινότητα την προοσδιορίζει ήδη από τα τέλη Ιουλίου δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που από τις αρχές του Φθινοπώρου θα χρειάζεται δραστικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί…

ΥΓΕΙΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]