Συστάσεις από το υπ.Υγείας για τη διατροφή των βρεφών άνω του 1 έτους (έγγραφο)

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε οδηγίες για τη διατροφή των βρεφών μέχρι και ενός έτους, με τις οποίες καλούνται οι επαγγελματίες Υγείας (παιδίατροι, γενικοί γιατροί, διαιτολόγοι, επισκέπτες υγείας) να συμβουλεύουν τους γονείς και τους φροντιστές για τον τρόπο εισαγωγής των στερεών τροφών στα βρέφη.

Τα δύο πρώτα έτη της ζωής είναι κρίσιμα για την υγεία και την ομαλή σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, η οποία εξαρτάται σημαντικά και από την επαρκή και ισορροπημένη διατροφή τους. Στην αντίθετη περίπτωση, αυξάνει ο κίνδυνος εμφάνισης οξέων νοσημάτων, ενώ βρίσκει πρόσφορο έδαφος η εμφάνιση παιδικής παχυσαρκίας τα επόμενα χρόνια. Αναλυτικότερα, το σχετικό έγγραφο κάνει λόγο για τον θηλασμό και την εισαγωγή στερεών τροφών, ενώ συστήνει τις διατροφικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετούνται κατά τον πρώτο έτος των βρεφών. Δείτε:

Φυλλάδιο συστάσεις διατροφή βρεφών απο το υπουργείο ΥΓΕΙΑΣ

ΥΓΕΙΑ, ΒΡΕΦΗ, ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ, ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!