Σύψας: Το βλέπω πιθανό το lockdown στην Αττική

«Το βλέπω πιθανό το lockdown την Αττική, άλλα ελπίζω να προλάβουμε την επιδείνωση της επιδημίας», δήλωσε στον «Θέμα 104,6» την Παρασκευή ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

«Μιλάμε για τοπικά lockdown περιορισμένης διάρκειας. Ατυχώς θα πρέπει να γίνει σε όλη την Αττική γιατί οι δήμοι είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο», εξήγησε ο κ. Σύψας.

Όσον αφορά το εμβόλιο εκτίμησε ότι «στο καλύτερο σενάριο θα έχουμε κάποιες δόσεις στις αρχές του νέου έτους».

«Αρχικά θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί που σημαίνει ότι με την επιδημία θα ζήσουμε τουλάχιστον μέχρι το επόμενο καλοκαίρι» συμπλήρωσε.
Όσον αφορά τους κανόνες προστασίας ο κ. Σύψας είπε ότι «ο πρώτος κανόνας είναι να απέχουμε 2 μέτρα από τον άλλο και ακολουθεί η μάσκα. Εάν τους ακολουθήσουμε είμαστε πρώτα εμείς ασφαλείς».

«Ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσα από σταγονίδια και πολύ λιγότερο από τις επιφάνειες. Γι’ αυτό πρέπει να απολυμαίνουμε τα χέρια μας», πρόσθεσε.

ΥΓΕΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ, ΣΥΨΑΣ, LOCKDOWN


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!