Συνέδεσαν την ασπιρίνη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου: Τι ανακάλυψαν

Νέα έρευνα προσφέρει πληροφορίες για την αιτία, που η τακτική, μακροχρόνια χρήση ασπιρίνης σε χαμηλή δοσολογία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από τους καρκίνους του παχέος εντέρου και του ορθού.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ασπιρίνη εμποδίζει τα κύτταρα του αίματος, που ονομάζονται αιμοπετάλια, να παράγουν ένα ένζυμο. Αυτό το ένζυμο τους επιτρέπει να συσσωρεύονται και να δημιουργούν θρόμβους. Τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να προσκολληθούν σε αυτούς τους μικρούς θρόμβους αίματος και να εξαπλωθούν (μετάσταση) σε όλο το σώμα.

“Η ασπιρίνη αναστέλλει την ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων, η οποία επίσης θα μπορούσε να αναστέλλει τις καρκινικές μεταστάσεις”, δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Jane Figueiredo, διευθύντρια του κέντρου Community and Population Health Research στο Ινστιτούτο Καρκίνου Samuel Oschin του Cedars-Sinai Medical Center.

Αντί ασπιρίνης, η χρήση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ΜΣΑΦ) όπως η ιβουπροφαίνη, η ακεταμινοφαίνη και η ναπροξένη δεν συσχετίστηκαν με καλύτερα αποτελέσματα για τον καρκίνο.

πηγή: iatropedia.gr

ΥΓΕΙΑ, ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ, ΑΣΠΙΡΙΝΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!