Συχνά συμπτώματα της παράλυσης ύπνου

Ένιωσες ποτέ παράλυτος, εντελώς ανίκανος να κινηθείς ή να μιλήσεις αμέσως μετά το ξύπνημα; Λοιπόν, αν σου έχει συμβεί, δεν ήταν κανένα είδος υπερφυσικού φαινομένου. Ήταν ένα σαφές σύμπτωμα της παράλυσης του ύπνου, μια συνηθισμένη κατάσταση που καθιστά ανίκανους τους ανθρώπους να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση ή να μιλήσουν για αρκετά λεπτά αμέσως μετά το ξύπνημα από έναν βαθύ ύπνο.

Αναρωτιέστε λοιπόν γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο; Η παράλυση ύπνου συμβαίνει όταν ένα άτομο ξυπνά πριν από τη στιγμή της γρήγορης κίνησης των ματιών, ένα στάδιο του ύπνου όταν ονειρεύεστε, ενώ οι περισσότεροι από τους μυς βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας. Με απλά λόγια, αυτό συμβαίνει όταν το άτομο είναι ξύπνιο, αλλά οι μύες είναι ακόμα αδρανείς. Ωστόσο, μπορεί να συμβεί όταν ένα άτομο σχεδόν κοιμάται.

Η παράλυση του ύπνου μπορεί να είναι μια ενοχλητική εμπειρία για το άτομο που το βιώνει. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αυτό τη χαρακτηρίζουν ως αίσθημα παγίδευσης μέσα στο σώμα τους.

Αυτή η κατάσταση είναι πιο συνηθισμένη από ό, τι μπορεί να σκεφτεί κανείς, 4 στους 10 ανθρώπους υποφέρουν από παράλυση ύπνου με διαφορετικούς βαθμούς επιρροής σε κάποιο σημείο της ζωής τους.

Εδώ είναι μερικά από τα κοινά συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε εάν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε παράλυση ύπνου.

Αδυναμία μετακίνησης ή συζήτησης

Το άτομο που πάσχει από παράλυση ύπνου δεν θα μπορεί να κινηθεί ή να μιλήσει καθόλου. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ξυπνάτε ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και όταν κοιμάστε. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να διαρκέσει από ένα έως δύο λεπτά και μπορεί να είναι τρομακτικό.

Αίσθηση βάρους στο στήθος

Ενώ μερικοί άνθρωποι με αυτή την κατάσταση είναι καλά μετά από μερικά λεπτά σωματικής αδράνειας, μερικοί βιώνουν πολύ δυσφορία. Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από αυτή την πάθηση συχνά αναφέρουν ότι αισθάνονται ένα μεγάλο βάρος στο στήθος τους. Μερικοί άνθρωποι επίσης αναφέρουν ότι αισθάνθηκαν ότι ασφυκτιούν ή είχαν κάποιο πρόβλημα να αναπνεύσουν κανονικά.

Συχνές ψευδαισθήσεις

Η παράλυση ύπνου λαμβάνει χώρα στην REM φάση του ύπνου. Αυτή είναι η φάση όπου βιώνουμε όνειρα. Όταν ένα άτομο που έχει παράλυση του ύπνου ξυπνά, οι μύες του είναι παραλυμένοι και το μυαλό είναι ξύπνιο, αλλά είναι ακόμα στη φάση των ονείρων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ψευδαισθήσεις- μια υποομάδα ατόμων που πάσχουν από παράλυση του ύπνου παρουσιάζουν τα συμπτώματα παραισθήσεων. Έτσι, εάν ξυπνήσετε το βράδυ και δείτε μια φανταστική φιγούρα, ενώ δεν μπορείτε να κινηθείτε, ήρθε η ώρα να δείτε έναν γιατρό.

Δυσκολία στον ύπνο

Αν και δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη μεταξύ αϋπνίας και παράλυσης του ύπνου, αρκετά άτομα, ακόμα και με ιατρική φροντίδα, δυσκολεύονται να κοιμηθούν.

Επομένως, εάν εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα μαζί με την αδυναμία κίνησης ή ομιλίας, αμέσως μετά το ξύπνημα, πιθανόν να έχετε παράλυση ύπνου.

ΥΓΕΙΑ, ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, ΥΠΝΟΥ, ΠΑΡΑΛΥΣΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]