Στο ΣτΕ κατά του ΕΟΠΥΥ στρέφονται τα διαγνωστικά κέντρα

Με αίτημα την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης για τις 86 νέες εξετάσεις που καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

«Η αλήθεια είναι ότι ουδέν ποσό έχει προβλεφθεί για την αποζημίωση αυτών των εξετάσεων, η διενέργειά των οποίων θα επιβαρύνει εξολοκλήρου τους ιδιώτες παρόχους που θα τις διενεργήσουν. Το αναφέρει, άλλωστε, χαρακτηριστικά η ίδια η απόφαση στο προοίμιό της: «Η δαπάνη θα καλυφθεί από τις εγκεκριμένες πιστώσεις του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες υπόκεινται στα καθορισμένα όρια δαπανών του Μ.Π.Δ.Σ.».

«Δηλαδή, οι ιδιώτες πάροχοι θα καταβάλλουν μέσω αυξημένου clawback και rebate το επιπλέον κόστος! Ο Σύνδεσμός μας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση αυτή που επιτάσσει τις υπηρεσίες μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΥΓΕΙΑ, ΕΟΠΥΥ, ΣΤΕ, ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ, 86 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!