στο-εδώλιο-νοσοκομειακός-γιατρός-για-428476
ΥΓΕΙΑ | 22.02.2021 | 11:40

Στο εδώλιο νοσοκομειακός γιατρός για φακελάκι

Το πρόβλημα με τα φακελάκια στα δημόσια νοσοκομεία είναι μεγάλο και πάντα, δυστυχώς, επίκαιρο.

Σήμερα αναμένεται, εκτός απροόπτου, να εκδικαστεί η υπόθεση με κατηγορούμενο έναν χειρουργό νοσοκομείου του Ηρακλείου, ο οποίος κατηγορείται ότι πήρε «φακελάκι» από ασθενή για να τον χειρουργήσει.

Η δίκη είχε αναβληθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, λόγω παρέλευσης ωραρίου, και η ημερομηνία που είχε οριστεί τότε ήταν για τις 23 Σεπτεμβρίου 2021.

Ωστόσο, οι πληροφορίες της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ, τις οποίες αναδημοσιεύει το cretapost, αναφέρουν ότι ζητήθηκε επίσπευση της διαδικασίας και έτσι η τελική ημερομηνία που η υπόθεση θα φτάσει και πάλι στο ακροατήριο είναι στις 22 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβρη όταν συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Ηρακλείου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά και από σχετική καταγγελία ασθενή εναντίον του.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου του ασθενή, ο γιατρός φέρεται να ζήτησε αμοιβή για να προχωρήσει στην επέμβαση, ωστόσο φαίνεται ότι τελικά επαναπροσδιόρισε το ποσό, γεγονός που οδήγησε τον ασθενή στην καταγγελία.

Στη συνάντηση στην οποία υποτίθεται θα πλήρωνε το «φακελάκι», ο ασθενής παρέδωσε στον γιατρό 400 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, ο γιατρός συνελήφθη. Σημειώνεται ότι η επέμβαση είχε ήδη γίνει.

Από την πλευρά του ο γιατρός υποστηρίζει ότι ποτέ δεν ζήτησε χρήματα και ότι η πράξη του ασθενή ήρθε από δική του πρωτοβουλία.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2019 το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε να θέσει τον γιατρό σε αργία, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.