στις-1500-οι-ανακοινώσεις-πλεύρη-δεν-θα-υ-944073
ΥΓΕΙΑ | 06.10.2021 | 11:44

Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη – Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

Νέο πλαίσιο με περισσότερες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση. Στις 10 συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών στην οποία μετέχει και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις. Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του Open το πρωί της Τετάρτης, έκανε γνωστό ότι δεν θα υπάρξουν νέα πιεστικά μέτρα για τους μη εμβολιασμένους.

Μεταξύ όσων δρομολογούνται είναι η χωρίς περιορισμούς κυκλοφορία εμβολιασμένων ακόμα και σε «κόκκινες» περιοχές.

Μουσική και χορός σε κλειστούς χώρους. Κάτι που με τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας έχει λείψει σε πολλούς, εξετάζεται ως νέο προνόμιο για εμβολιασμένους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: «Οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια, που αντιστοιχούν στην συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια, να θωρακιστούμε από τον κορονοϊό».

Επί τάπητος θα τεθεί στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων να μην ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις κόκκινες περιοχές για τους εμβολιασμένους, ενώ δεν αποκλείεται να πετάξουν τις μάσκες σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Σήμερα εξάλλου θα ληφθούν οι αποφάσεις της επιτροπής των επιδημιολόγων για τις Σέρρες και την Καρδίτσα, όπου αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα.