Σπάνιο σύμπτωμα στα νύχια δείχνει ότι ίσως έχετε περάσει κορωνοϊό (φωτο)

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, σχεδόν το 18% των ασθενών με κορονοϊό είναι ασυμπτωματικοί, δεν έχουν δηλαδή εμφανίσει κανένα απολύτως σύμπτωμα της ασθένειας.

Ωστόσο, ο επιδημιολόγος και συγγραφέας Tim Spector, προειδοποιεί πως υπάρχει ένα σημάδι που ίσως υποδεικνύει πως κάποιος στο παρελθόν κόλλησε και ανέρρωσε από τον κορονοϊό, ακόμα και αν δεν είχε εμφανίσει κανένα σύμπτωμα κατά τη διάρκεια της μόλυνσης.

Πρόκειται για μια οριζόντια, διάφανη γραμμή-εσοχή κατά μήκος των νυχιών, η οποία θα μπορούσε να οφείλεται στην διακοπή της ανάπτυξης των νυχιών, κατά τη διάρκεια της ασθένειας από COVID-19.

Ο Spector ανέρτησε την περασμένη Δευτέρα στο Twitter, μια φωτογραφία που απεικόνιζε τα νύχια COVID, με την λεζάντα:

«Μήπως τα νύχια σας έχουν μια παράξενη εμφάνιση; Τα νύχια COVID αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο, καθώς τα νύχια ανακάμπτουν μετά τη λοίμωξη και αρχίζουν να αναπτύσσονται ξανά, αφήνοντας πίσω μια διάφανη, ανάγλυφη γραμμή. Η γραμμή μπορεί να εμφανιστεί χωρίς τη συνοδεία δερματικών εξανθημάτων και φαίνεται πως είναι ακίνδυνη».

Όπως εξήγησε ο Spector, αυτές οι γραμμές μπορούν να εμφανιστούν σε άτομα που έχουν προσβληθεί από διάφορους ιούς, αλλά καθώς ο ιός SARS-CoV-2 είναι πανδημικός, έχει παρατηρηθεί μαζική εμφάνιση του συγκεκριμένου συμπτώματος από την ιατρική κοινότητα.

Η δρ. Tanya Bleiker, πρόεδρος του Βρετανικού Συλλόγου Δερματολόγων, δήλωσε σχετικά:

«Οι δερματολόγοι έχουν αρχίσει να παρατηρούν τα “Νύχια Covid” σε ασθενείς που έχουν περάσει τον κορονοϊό. Πρόκειται για εγκάρσιες εσοχές σε ένα ή περισσότερα νύχια ατόμων που έχουν μολυνθεί από διάφορες ασθένειες, μια εκ των οποίων είναι και ο κορονοϊός.»

ΥΓΕΙΑ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]