Σοκ από αυτοψία σε ΚΑΤ και Σισμανόγλειο: Μούχλα, κατσαρίδες και εγκατάλειψη

Μούχλα και κατσαρίδες, σκηνές σήψης και συνολικής εγκατάλειψης προκύπτουν από τις αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο από επόπτες Υγείας στο «ΚΑΤ» και στο «Σισμανόγλειο», τα συμπεράσματα των οποίων φέρνει στο φως της δημοσιότητες ο «Τύπος της Κυριακής».

Οι εκθέσεις που έγιναν για τα δύο μεγάλα νοσηλευτήρια της Αττικής καταδεικνύουν τη μη τήρηση αυστηρών όρων υγεινής ως προς την παρασκευή φαγητού των αρρώστων, τον ελλειπή καθαρισμό του ιματισμού, αλλά και τα εκατομμύρια ευρώ που πήγαν πεταμένα στα σκουπίδια, παρόλο που και τα δύο είναι «ολυμπιακά νοσοκομεία» όπως αναφέρουν και τα ίδια στις ιστοσελίδες τους. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ξοδεύτηκαν μεγάλα κονδύλια για να εκσυγχρονιστούν (ποσό 12 εκ. ευρώ αναφέρεται ενδεικτικά για το ΚΑΤ), οι υποδομές του.

Οι αυτοψίες πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο από επόπτες Υγείας της Αντιπεριφέρειας Βορείου Τομέα Αθηνών και οι εκθέσεις που συντάχθηκαν με την υπογραφή του διευθυντή Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Ιορδανή Ελευθεριάδη περιγράφουν ένα δυσώδες οδοιπορικό τόσο σε απρόσιτους χώρους και υπόγεια όσο και στους εξωτερικούς χώρους των νοσοκομείων, που επηρεάζουν την ασφαλή λειτουργία τους.

 

 

Πηγή: Τύπος της Κυριακής

 

ΥΓΕΙΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΥΤΟΨΙΑ, ΚΑΤ, ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!