Categories: Υγεία

Self test: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν 3 τεστ μέχρι 30 Ιουνίου

Έως και σήμερα, Σάββατο 5 Ιουνίου, θα μπορούν οι δικαιούχοι των δωρεάν self test να τα παραλάβουν από τα φαρμακεία.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, μπορούν να παραλάβουν δύο self tests από τα φαρμακεία, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της ταυτότητάς τους.

Μπορούν, ειδικότερα, να παραλάβουν τα self test:

Mαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Eκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων
Όσοι είναι από 18 έως 30 ετών

Σημειώνεται πως η τελευταία κατηγορία δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει δήλωση του αποτελέσματος στην πλατφόρμα, εφόσον δεν εργάζονται ή δεν είναι φοιτητές/σπουδαστές.

Προμήθεια τριών τεστ από 7 έως 30 Ιουνίου στον ιδιωτικό τομέα

Το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει πως από 7 έως 13 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τρία δωρεάν self test και υπογραμμίζει πως για την εβδομάδα 7 έως 13 Ιουνίου οι εργαζόμενοι μπορούν -κατ’ εξαίρεση- να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε ημέρα έως και 13 Ιουνίου.

Αναλυτικά το υπουργείο αναφέρει την ανακοίνωσή του: «Ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 7/6/2021 και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 7/6/2021 έως 13/6/2021, οι εργαζόμενοι/ες του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τρία (3) δωρεάν self test, ένα για την εβδομάδα 7-14 Ιουνίου, ένα για την εβδομάδα 15-22 Ιουνίου και ένα για την εβδομάδα 23-30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι το self test διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του/ης εργαζόμενου/ης στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία (1) εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. Σε κάθε περίπτωση, όταν μεσολαβούν διαστήματα όπου ο/η εργαζόμενος/η απασχολείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας ή τελεί σε νόμιμη άδεια κ.α., ο επόμενος υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος τοποθετείται χρονικά έως και 24 ώρες πριν την ανάληψη της επόμενης υπηρεσίας του/ης με φυσική παρουσία στον συμφωνημένο στην ατομική του/ης σύμβαση τόπο εργασίας.

Κατ‘ εξαίρεση για την εβδομάδα από 7/6/2021 έως 13/6/2021 δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας του self test έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/ης με φυσική παρουσία. Οι εργαζόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε ημέρα έως και 13/6/2021.

Από 14/6/2021 έως 30/6/2021 ισχύει η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/ης με φυσική παρουσία.
Από Δευτέρα μπορούν να προμηθευτούν 3 τεστ και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα μπορούν να προμηθεύονται 3 self test. Οι συγκεκριμένοι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι αφορούν στις εβδομάδες 7 – 12 Ιουνίου, 14 – 21 Ιουνίου και 21 – 27 Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι που δεν είναι σε τηλεργασία έχουν την υποχρέωση να κάνουν self test έως και 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία. Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης μέχρι το τέλος της κάθε εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της Αστυνομικής Ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Εναλλακτικά του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) οι εργαζόμενοι δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Comments are closed.


Recent Posts

Αχαΐα: Νέα σύλληψη για τη χασισοφυτεία των 110 δενδρυλλίων

Σε μια ακόμη σύλληψη προχώρησαν πριν από λίγη ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών…

11 λεπτά ago

Τζεφ Μπέζος: Πέταξε στο διάστημα και γύρισε σε 10 λεπτά (βίντεο)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ιστορική διαστημική πτήση του Τζεφ Μπέζος και άλλων τριών αστροναυτών με τον  πύραυλο New Shepherd της…

18 λεπτά ago

Προσοχή σε ηλεκτρονική απάτη με το όνομα της Ελένης Μενεγάκη

Επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν  χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες χρησιμοποιώντας την...Ελένη Μενεγάκη. Σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας, Βολιώτες έλαβαν…

32 λεπτά ago

Κρήτη: Τρόμος για 45χρονη και την κόρη της -Τις απείλησε με μπαλτά ο πρώην σύζυγος

Ο 46χρονος πρώην σύζυγός της συνελήφθη έπειτα από μήνυση που κατέθεσε η ίδια για άσκηση ενδοοικογενειακής βίας. Σύμφωνα με πληροφορίες…

46 λεπτά ago

Τσακαλώτος: Ντρέπομαι για το επίπεδο των απαντήσεων της κ. Κεραμέως

Σε σφοδρή επίθεση εναντίον της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως προχώρησε ο Ευκ. Τσακαλώτος συγκεκριμένα ανέφερε: Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ σκληρό…

49 λεπτά ago

Χρήστος Δάντης για εμβολιασμούς: Θα παίξω μόνο σε μεικτά μαγαζιά

Νέες διευκρινήσεις πως δεν είναι κατά του εμβολίου για τον κορωνοϊό έδωσε με συνέντευξή του ο Χρήστος Δάντης. Ο δημοφιλής…

56 λεπτά ago