Categories: Υγεία

Σαρηγιάννης-Κορωνοϊός: Ίσως φτάσουμε και τα 2.900 κρούσματα τις επόμενες μέρες

Θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες η μικρή αύξηση στα ημερήσια κρούσματα, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, λόγω κυρίως του ανοίγματος της εστίασης.

Ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι 5 -13 Μαΐου παρατηρήθηκε αύξηση κρουσμάτων λόγω των συρροών του Πάσχα. Αυτό φάνηκε,όπως εξήγησε, σε περιοχές όπως το Μεσολόγγι και η Κέρκυρα.

Ο καθηγητής δεν απέκλεισε μέχρι τις 26 Μαΐου να δούμε μέχρι και 2.900 κρούσματα, αλλά από τις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να αρχίσει η αποκλιμάκωση. Αργότερα και συγκεκριμένα στις 26 Ιουνίου, σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, τα κρούσματα μπορεί να πέσουν κάτω από τα 1.000. Διευκρίνισε μάλιστα ότι αυτή η πρόβλεψη σχετίζεται με τον υψηλό ρυθμό εμβολιασμών αλλά σχετίζεται και με τη συμπεριφορά των πολιτών αυτό το διάστημα.

«Ναι» στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Από την πλευρά του, ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Αθανάσιος Σκουτέλης με αφορμή τις αντιδράσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τα στελέχη της ΕΜΑΚ, τόνισε ότι «χάνουμε το δάσος» και πως ειδικά σε κατηγορίες επαγγελμάτων όπως οι γιατροί το θέμα είναι επιστημονικό και ηθικό.

«Δεν νομίζω να θέλατε πάνω σας όταν ήσασταν άρρωστοι στο κρεβάτι του πόνου κάποιον ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί και έβηχε», «ούτε εγώ θα ήθελα» τόνισε ο κ. Σκουτέλης και πρόσθεσε ότι δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να τους υποδείξει κάποιος την ανάγκη εμβολιασμού.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι το κράτος έχει ευθύνη απέναντι στον πολίτη, στην κοινωνία και είτε μιλάμε για τα ΕΜΑΚ, είτε για την αστυνομία, είτε για τους υγειονομικούς, έχει το δικαίωμα να μην έχει στην πρώτη γραμμή όσους εκτιμά ότι βάζουν σε κίνδυνο τους ανθρώπους που θέλει να φροντίσει.

Comments are closed.


Recent Posts

Πότε και ποιους συμφέρουν οι μεταβιβάσεις -Τα SOS για αγορές, γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων (πίνακες)

Ευνοϊκές συνθήκες για χιλιάδες πολίτες να μεταβιβάσουν εν ζωή τις περιουσίες τους στα παιδιά τους ή να τους δώσουν χρήματα…

3 λεπτά ago

Εριέττα Κούρκουλου – «Μπορώ να λέω ελεύθερα την άποψή μου στα social, δεν ζω από αυτά»

Η ιδρύτρια και ψυχή των Save a Greek Stray και A promise to animals, Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση αφοσιώθηκε με πάθος στη…

17 λεπτά ago

Μυστήριο με επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη -Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Μυστήριο καλύπτει επικείμενη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου Προέδρου στη Νέα Υόρκη, που προανήγγειλε ο ίδιος…

7 ώρες ago

Από το 2022 εμβολιασμοί και σε παιδιά από 5 έως 12 ετών

Με το νέο έτος και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2022 είναι πιθανό να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών από 5…

7 ώρες ago

Περ.Αττικής: Ακυρώση «μετακίνησης» -Αποτελεί νομολογία για όλους τους εργαζόμενους Περιφερειών

Για απόφαση που αποτελεί νομολογία για όλους τους εργαζόμενους των Περιφερειών με την οποία ακυρώθηκε μετακίνηση εργαζομένου κάνει λόγο ο…

8 ώρες ago

ΣΥΠΑ: Με την βρωμιά και την συκοφαντία νομίζουν ότι μπoρούν να χτυπήσουν τις κατακτήσεις μας

Σε μια σκληρή ανακοίνωση προχώρησε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής στην οποία σημειώνει: Όπως μας καταγγέλθηκε, μόνιμοι συκοφάντες επαναλαμβάνουν ότι…

8 ώρες ago