σαρηγιάννης-εξαδάκτυλος-αναμένετα-881297
ΥΓΕΙΑ | 30.08.2021 | 10:32

Σαρηγιάννης-Εξαδάκτυλος: «Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων μέσα στον Σεπτέμβριο»

Σαρηγιάννης-Εξαδάκτυλος: «Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων μέσα στον Σεπτέμβριο»

Προβληματισμένοι εμφανίστηκαν ο Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος, Εξαδάκτυλος και ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Μπορούμε να φτάσουμε σε ένα εβδομαδιαίο μέσο όρο της τάξεως των 7.000 με κρουσμάτων ημερησίως», τόνισε μιλώντας ο Δ. Σαρηγιάννης.

Σημείωσε ακόμα ότι σημειώνεται αύξηση του ιικού φορτίου στην Κρήτη, ενώ παρουσιάζεται σταθεροποίηση στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Υπογράμμισε, πάντως, ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η εικόνα θα αρχίσει να αλλάζει δυστυχώς από την επόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είπε ότι λογικά αναμένουμε μια αύξηση μέσα στον Σεπτέμβριο και στην συνέχεια αποκλιμάκωση, καθώς όπως είπε «οι άνθρωποι συνεχίζουν να εμβολιάζονται και πολλοί νοσούν και αποκτούν ανοσία».

Σχετικά με τις αντιδράσεις για τους εμβολιασμούς ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ισλανδίας όπου το 90% είναι εμβολιασμένοι. Όπως είπε έχουν κρούσματα, αλλά όχι θανάτους. «Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν λίγο και νοσούν ελαφρύτερα», κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.