Πυρετός μετά το εμβόλιο: Τι ισχύει για τα συμπτώματα

Να υπάρξει ενημέρωση για τα εμβόλια, συνέστησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στυλιανός Λουκίδης, ο οποίος μίλησε σήμερα για τους μαζικούς εμβολιασμούς και τις παρενέργειες των εμβολίων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN, ο κ. Λουκίδης επισήμανε πως «υπάρχουν κάποιες ενστάσεις από τον κόσμο» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτές θα ξεπεραστούν».

Ο καθηγητής ρωτήθηκε και για τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει κάποιος μετά το εμβόλιο, όπως για παράδειγμα ο πυρετός και αν αυτό σημαίνει ότι ένας οργανισμός αναπτύσσει αντισώματα και ο άλλος όχι. Ο κ. Λουκίδης απάντησε:

«Δεν έχει αποδειχθεί και μάλιστα στη μέτρηση αντισωμάτων που γίνεται, δεν έχει φανεί ότι αυτός που ανέπτυξε μια κλινική συμπτωματολογία μετά το εμβόλιο, έχει αντισώματα πολύ υψηλότερα σε σχέση με αυτόν που δεν ανέπτυξε. Ο μηχανισμός προστασίας δεν βασίζεται μόνο στα αντισώματα, βασίζεται και σε άλλες ανοσολογικές αντιδράσεις, όπως τα κύτταρα μνήμης».

Απευθυνόμενους στους πολίτες είπε μάλιστα πως οι παραπάνω παρενέργειες δεν πρέπει να «μας ανησυχήσουν καθόλου, συμβαίνουν και στο εμβόλιο της γρίπης».

Ωστόσο, τόνισε πως «αν επιμείνει κάτι, ίσως να είναι κάτι άλλο και όχι το εμβόλιο. Πρέπει να το ψάξει κάποιος σε άλλες κατευθύνσεις».

Σε περίπτωση πυρετού μετά τον εμβολιασμό, ανέφερε ότι ο ίδιος είχε πάρει δυο χαπάκια παρακεταμόλης και επισήμανε: «μην μείνουμε σε αυτά τα πράγματα».

ΥΓΕΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΑ, ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, ΠΥΡΕΤΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]