προσωπικός-γιατρός-αυξήσεις-σε-φάρμα-542783
ΥΓΕΙΑ | 17.06.2022 | 11:48

Προσωπικός γιατρός: Αυξήσεις σε φάρμακα, εξετάσεις και νοσήλια για όσους δεν εγγραφούν

‘Οσοι πολίτες δεν εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό θα πληρώνουν ακριβότερα φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

|Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση θα πληρώνουν ακριβότερα τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παρο­χές, ανερχόμενα σε ποσοστό 20% επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του.

Παράλληλα, η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι, από την 01-01-2023 η συμμετοχή για φάρμακα και εξετάσεις για όσους πολίτες εξακολουθούν να μην έχουν εγγραφεί θα διπλασιάζεται και θα φτάνει το 20%.

Αναλυτικά το ΦΕΚ:

Από την 01-10-2022 πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, όπως αυτές περιγράφονται στον ΕΚΠΥ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. του πολίτη, ο οποίος δεν είναι εγγεγραμμένος σε Προσωπικό Ιατρό, κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής

Από την 01-01-2023 τα ανωτέρω προβλεπόμενα προσαυξάνονται κατά ποσοστό 10%, επιπλέον της άνω πρόσθετης συμμετοχής επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του στην φαρμακευτική δαπάνη και στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, όπως αυτές περιγράφονται στον ΕΚΠΥ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. του πολίτη, ανερχόμενα σε ποσοστό 20% επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του.