Πρόεδρος ιατρικού συλλόγου: Θα υποχρεωθούμε σε νέο lockdown στην Ελλάδα - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
26
Νοέμβριος
Back

Πρόεδρος ιατρικού συλλόγου: Θα υποχρεωθούμε σε νέο lockdown στην Ελλάδα

H πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, αναφέρθηκε ακόμα και σε ένα νέο lockdown στο οποίο «μπορεί να υποχρεωθούμε» σημειώνοντας ότι η επιδημία καλπάζει.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», κ. Μαστοράκου τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «έρχεται η στιγμή που ο φόβος για τη νόσο στην Ελλάδα, θα είναι παραπάνω από τον τωρινό φόβο για τα εμβόλια». Η ίδια εξέφρασε έντονη ανησυχία για την αλματώδη αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών, επισημαίνοντας πως ακόμα είμαστε στην αρχή ενός δύσκολου χειμώνα.

Η κ. Μαστοράκου σημειώνει ότι οι πολίτες «δεν έχουν πάρει ακόμα στα σοβαρά τον κορωνοϊό», γεγονός που, σύμφωνα με την ίδια, είναι άμεσα συναρτώμενο με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. «Έρχεται η στιγμή», δήλωσε, «που ο φόβος για τη νόσο στην Ελλάδα, θα ΄ναι παραπάνω από τον τωρινό φόβο για τα εμβόλια».

Όσον αφορά στα μέτρα που απαιτούνται για την αναχαίτιση της πανδημίας, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου χαρακτηρίζει «οικονομικά σωστή» την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε κλείσιμο της κοινωνίας.

Ωστόσο, εξηγεί: «Εάν φτάσουμε στο κόκκινο στα νοσοκομεία, πράγμα πολύ πιθανό αφού ήδη το ποσοστό νοσηλειών covid σε κλινικές κορωνοϊού είναι στο 57% και στο 89% σε άλλες κλίνες, τότε πολύ δύσκολο να τηρηθεί η κομβική κυβερνητική απόφαση. Ο υπεροκορεσμός του ΕΣΥ θα το καθορίσει. Η ανατροπή εισαγωγών – εξιτηρίων στα νοσοκομεία, δείχνει ότι πολύ γρήγορα η πίεση θα είναι μεγάλη. Αν συνεχιστεί έτσι, δεν θα είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Φοβάμαι μήπως υποχρεωθούμε σε ένα νέο lockdown. Έρχεται και το φορτίο από τα Βαλκάνια, στα οποία ανήκουμε, οπότε δεν ξέρω αν θα μπορέσει να μην κλείσει τα πάντα η Ελλάδα. Δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει. Το απεύχομαι».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!