Πόσο διαρκούν τα τρόφιμα αφού τα ανοίξουμε από τη συσκευασία

Πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ, φορτώνεσαι ένα κάρο πράγματα γιατί θες να γεμίσεις το ψυγείο και ξαφνικά βρίσκεσαι στην κουζίνα, έπειτα από μερικές ημέρες, με αρκετές ανοιχτές συσκευασίες σε ψυγείο και ντουλάπια.

Άνοιξες την συσκευασία με την κόκκινη σάλτσα για να φτιάξεις μία μακαρονάδα αλλά η μισή ποσότητα σου μένει ανεκμετάλλευτη. Τώρα τι κάνεις; Για πόσο καιρό μπορείς να την αφήσεις «ανοιχτή» στο ψυγείο;

Παρακάτω θα βρεις μία βασική λίστα με τις συσκευασίες που συνηθίζεις να ανοίγεις αλλά να μην καταναλώνεις μέσα σε μία ημέρα.

Μπαχαρικά-6 μήνες

Λάδι: 4-7 μήνες

Αλεύρι:6-8 μήνες

Ρύζι : 12 μήνες

Γάλα: 1 εβδομάδα

Τυρί του τοστ: 3 εβδομάδες

Βούτυρο: 1-3 μήνες

Κόκκινη σάλτσα: εώς 3 μήνες

Αμύγδαλα: 9-12 μήνες

Κάσιους: 6-9 μήνες

Δημητριακά: 4-6 μήνες

πηγή: queen.gr

ΥΓΕΙΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ, ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!