Πόσα βήματα την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου κατά 70% - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Πόσα βήματα την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου κατά 70%

Πόσα βήματα την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου κατά 70%

Πόσα βήματα την ημέρα είναι ιδανικά για την υγείας μας και μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου κατά 70%;

Μέχρι σήμερα τα 10 χιλιάδες βήματα αποτελούσαν τον χρυσό κανόνα.

Τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν.

Ακόμα και 7.000 βήματα την ημέρα είναι αρκετά για να μειώσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία εώς και 50-70% σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα ερευνητικά στοιχεία στο JAMA Network Open.

Η έρευνα με επικεφαλής την Amanda Paluch, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Κινησιολογίας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, αφορούσε τόσο γυναίκες όσο και άντρες της μέσης ηλικίας, με μια επανεξέταση 11 χρόνια μετά την αρχική εκτίμηση.

Ενδιαφέρον είναι επίσης και το γεγονός ότι το γρηγορότερο περπάτημα δεν έπαιξε κάποιο ρόλο στον κίνδυνο θανάτου, ούτε όμως και ο αριθμός των βημάτων ανά κάθε λεπτό.

Πάντως, σύμφωνα με ένα άλλο ειδικό τον Michael Massoomi, στόχος θα πρέπει να είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερα βήματα από την προηγούμενη μέρα: «Εάν βαδίζετε καθημερινά για λιγότερα από 5.000 βήματα, προσπαθήσετε να τα αυξήσετε στα 6.000 βήματα».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!